Mbappé búcsúajándéka: gigantikus összeget követel a sztár a PSG-től

Régóta feszült volt a viszony Kylian Mbappé, a földkerekség egyik legkiválóbb futballistája és Nasszer al-Kelaifi, a játékost mostanáig foglalkoztató Paris Saint-Germain elnöke között. A helyzet nem fog javulni: a párizsi klubtól a Real Madridhoz távozó csatár mintegy százmillió eurót követel az egyesülettől, mivel álláspontja szerint ekkora összegű fizetéssel és prémiumokkal tartoznak neki.

Kylian Mbappé már hivatalosan is elhagyta eddigi klubját, a Paris Saint-Germaint, de van még egy függő ügy a játékos és a párizsi mamutklub között. A németországi Európa-bajnokságon szereplő francia válogatott sztárja az ügyvédei útján közölte, hogy mintegy százmillió eurónyi elmaradt bérre és prémiumra tart igényt korábbi munkaadójától.

Az ügyvédek a követelésüket a francia professzionális labdarúgó ligákat tömörítő szervezethez (LFP) nyújtották be. A LIGA szabályzatának 259-es pontja kimondja, hogy az éppen aktuális fizetésnek minden hónap utolsó napjáig meg kell jelennie a játékos számláján. A tavalyi idény után járó prémiumokat sem fizette még ki a klub, így jön össze a csaknem 100 millió euró.

A dolog előzménye tavaly nyárig nyúlik vissza, amikor Mbappé el akart menni a PSG-től, és egy hónapig nem járt edzésre. Végül felvette a munkát, mert megkapta al-Kelaifitől a beleegyezést, hogy 2024 nyarán eligazolhat a Real Madridba. Állítólag szóbeli megállapodás született közte és a klubvezér között, hogy ebben az esetben lemond fizetése és eredményességi prémiuma egy részéről, erről a megállapodásról azonban nincs papír, csak szóban kötötték meg. Ezért követeli Mbappé a pénzt, al-Kelaifi azonban nem akar fizetni.

Mbappé áprilisi és májusi bére még nem érkezett meg, sőt, nagy valószínűséggel a júniusi sem fog, jóllehet a játékost 2024. június 30-ig köti szerződés a PSG-hez.