Orbán Viktor és a magyar szurkolók Stuttgartban

Nem unatkoznak azok a magyarok, akik a Németország és a Skócia elleni Európa-bajnoki csoportmeccs között kint maradtak Stuttgartban. Beszámolónkban megmutatjuk, min mennek keresztül azok a szurkolók, akik két vereséggel a hátuk mögött is töretlenül bíznak a továbbjutásban, és betekintést adunk arról is, hogyan élte át a VIP-ben Orbán Viktor, Csányi Sándor és a többi a magyar politikus és nagyvállalkozó a házigazdák elleni mérkőzést.

A stuttgarti magyar szurkolók lelkesedése nem csökkent a vereségek ellenére sem. Egy fiatal szurkoló és édesapja közötti megható beszélgetés tanúi lehettünk, amelyben a Marseille-i Európa-bajnokságot idézték fel. A magyar válogatott szereplése az elmúlt években olyan sikereket hozott, mint a Nemzetek Ligája-bravúrok, amelyek Angliában is emlékezetesek maradtak. A szurkolók tömegei minden alkalommal útra kelnek, hogy támogassák a csapatot, legyen szó akár Európa-bajnoki csoportmeccsről.

A magyar tábor menete előtt a sör különösen jól fogyott, ahol a nagyobb, literes változat volt a népszerűbb. A szurkolók között voltak, akik ünneplőbe öltöztek, míg mások a hagyományos szurkolói felszerelést választották.

A VIP-ben a magyar politikai-gazdasági elit is jelen volt, többek között Csányi Sándor MLSZ-elnök, Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai, valamint Garancsi István nagyvállalkozó és Anthony Radev, a Budapesti Corvinus Egyetem elnöke. Lőw Zsolt, aki több neves klubnál is dolgozott másodedzőként, és Joachim Löw, a 2014-es világbajnok német kapitány is megjelentek. A politikusok természetesen viselkedtek, és a VIP-ben fogyasztott ételek és italok tekintetében is visszafogottak voltak.

A magyar-német meccs után a kormánytagok nem időztek sokáig a VIP-ben, míg a szurkolók többsége maradt, és Stuttgart környékén töltötte az időt. Göppingenben, Stuttgart agglomerációjában szálltak meg, ahonnan könnyen be lehetett jutni a városba. A szurkolók így nemcsak a meccsekre koncentrálhattak, hanem a város turisztikai látványosságait is felfedezhették.

A cikk végén hangsúlyozzák, hogy a magyar válogatottnak a vereségek ellenére még van esélye a továbbjutásra, ha legyőzi Skóciát, és hogy a szurkolók támogatása kulcsfontosságú lehet a sikerhez. Az Index Európa-bajnoki mellékletében további cikkeket, meccsösszefoglalókat, interjúkat, podcastokat, videókat és érdekességeket találhatnak az olvasók.