Női kardcsapatunk a negyedik, férfi párbajtőrcsapatunk az ötödik helyen az Európa-bajnokságon

A magyar női kardcsapat a negyedik helyen végzett, míg a férfi párbajtőrcsapat az ötödik helyet szerezte meg a bázeli vívó Európa-bajnokságon. Mindkét csapat az olimpiai felkészülés részeként vett részt a versenyen.

A Márton Anna, Pusztai Liza, Battai Sugár, Szűcs Luca összeállítású női kardcsapat a 16-os táblán még nem lépett pástra. A negyeddöntőben a németek ellen diadalmaskodtak, az elődöntőben azonban 45–41-re alulmaradtak az ukránokkal szemben. A bronzmérkőzésen a spanyolok elleni küzdelemben a magyar csapat nem tudott felülkerekedni, és héttusos vereséget szenvedett, így a negyedik helyen zárták az Európa-bajnokságot.

A férfi párbajtőrcsapat, melyet Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid alkotott, az észtek elleni győzelemmel kezdte a versenyt a 16 között. A negyeddöntőben azonban nem sikerült győzniük, a spanyolok 45–31-re legyőzték őket. Az ötödik helyért folytatott küzdelemben az ukránok elleni meccsen Siklósi Gergely asszója hozta meg a fordulatot, és a csapat végül megőrizte szűk előnyét. Az ötödik helyért vívott mérkőzésen a németekkel szemben a magyar csapat apránként növelte előnyét, de a nyolcadik asszóban Andrásfi Tibor vereséget szenvedett. A döntő asszóban Siklósi Gergely egy karra elhelyezett közbeszúrással győzött, így a magyar férfi párbajtőrcsapat az ötödik helyen zárta az Európa-bajnokságot.