Ki nyeri a török-portugál rangadót?

Újabb Európa-bajnoki nap következik, három izgalmas mérkőzéssel a programban. A nap kiemelt eseménye a török-portugál összecsapás volt, amelyet élőben is követhettek.

Ma három Európa-bajnoki mérkőzést rendeztek, a nap első találkozóján Grúzia és Csehország csap össze 15:00-kor, ahol meglepetésre 1-1-es döntetlent értek el, ami Grúzia számára az első pontszerzését jelentette az Eb-n. Ezt követte a török-portugál rangadó 18:00-kor, amelyen a portugálok magabiztosan, 3-0-ra győztek, így bebiztosították helyüket a nyolcaddöntőben. A nap zárásaként Belgium és Románia mérkőzése következik 21:00-kor. Mindhárom meccsről részletes beszámolót ígérünk, különös tekintettel a török-portugál összecsapásra, amelyet percről percre közvetítettünk.

A török és a portugál válogatott az F-csoport első helyéért küzdött meg, mindkét csapat győzelemmel kezdte a tornát. Törökország izgalmas meccsen múlta felül Grúziát, míg Portugália nehezen, de legyőzte Csehországot az első fordulóban. A mai győztes csapat, Portugália bebiztosította helyét a nyolcaddöntőben. A mérkőzést Dortmundban rendezték, és a közvetítésünk a kezdés előtt néhány perccel vette kezdetét.

A portugál válogatott a papírforma alapján esélyesebb volt, és ezt a mérkőzésen is bizonyították. Diogo Jota, a portugál csapat támadója szerint Törökország erősebb ellenfél lehetett volna, mint Csehország volt, és más hozzáállást vártak tőlük, ami előnyös volt a portugálok számára, mivel a törökök valószínűleg nem védekeztek olyan mélyen.

A történelem során a két csapat már többször találkozott egymással, ahol a portugálok több győzelmet és kevesebb vereséget könyvelhettek el. A mai mérkőzés kimenetelére már nem lehetett szavazni. Az F csoport másik két csapata, Csehország és Grúzia, a szombati játéknapon döntetlent értek el, így mindkét csapatnak 1-1 pontja van.

A Grúzia és Csehország közötti mérkőzésen a VAR ismét fontos szerepet játszott, hiszen először egy cseh gólt érvénytelenített, majd tizenegyest ítélt Grúziának, amit Georges Mikautadze értékesített. A csehek Patrik Schick révén egyenlítettek, aki ezzel az Eb-k legeredményesebb cseh játékosa lett. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult, ami egyik csapatnak sem igazán jó az utolsó forduló előtt, mindketten 1 ponttal állnak.

A török-portugál mérkőzésen Portugália már a 22. percben vezetést szerzett Bernardo Silva révén, aki ezzel megszerezte első gólját nagy nemzetközi tornán. Nem sokkal később egy öngól növelte az előnyüket, majd a második félidő elején Bruno Fernandes döntötte el a mérkőzést. A hátralévő időben már nem változott az eredmény, így Portugália 6 ponttal áll a csoport élén, míg Törökország a Csehország elleni meccsre készülhet.