Grúzia történelmi döntetlent ért el a csehek ellen

Megvan a grúz válogatott első pontja Európa-bajnokságon, miután 1-1-es döntetlent játszottak Csehországgal Hamburgban, ami a magyar válogatott számára is fontos lehet.

A németországi foci Európa-bajnokság szombati játéknapján Grúzia és Csehország 1-1-es döntetlent ért el, amely Grúzia számára az első pontszerzést jelentette az Európa-bajnokságok történetében. A csehek és a grúzok egyaránt 1-1 ponttal rendelkeznek a csoportban.

Grúzia az első Eb-meccsén a törökök ellen 3-1-re kapott ki, de a mérkőzés szoros volt, és a csapat az első török gól után egyenlíteni tudott, majd 2-1-nél kapufát lőtt. A csehek a portugálok elleni meccsükön 1-0-ás vezetést adtak át, és végül 2-1-re kikaptak.

A hamburgi találkozón a csehek voltak a meggyőzőbbek az első félidőben, több helyzetet is kialakítva, de a VAR egy kezezés miatt érvénytelenített egy gólt. A félidő hosszabbításában azonban a grúzok szereztek vezetést egy büntetőből. A második félidőben a csehek gyorsan egyenlítettek, és bár a mérkőzés hátralévő részében domináltak, további gólt már nem sikerült szerezniük. A grúzok a második félidőben veszélytelenül játszottak, de az utolsó másodpercekben egy kontratámadás során Lobjanidze ziccerben a kapu fölé lőtt.

A magyar válogatott számára is fontos lehet ez a döntetlen, mivel Marco Rossi csapata, amely két kör után még pont nélkül áll, Skócia legyőzésével a harmadik helyen végezhet az A-csoportban, ami továbbjutást érhet, ha a többi csoport harmadik helyezettjei kevesebb pontot szereznek, vagy azonos pontszámmal rosszabb gólkülönbséggel zárnak.

A mérkőzés gólszerzői Mikautadze volt a 45+4. percben tizenegyesből, illetve Schick a 59. percben. A találkozón több játékos is sárga lapot kapott mindkét oldalon.

A csoportkör következő fordulójában Georgia a portugálokkal, míg Csehország a törökökkel mérkőzik meg.