Thomas Wilhelmi, a Bayern München kulcsfigurája elhunyt

A Bayern München labdarúgócsapatának szakmai stábjában dolgozó Thomas Wilhelmi, a klub rehabilitációs és erőnléti edzője, szombaton elhunyt. Wilhelmi 57 éves korában, hosszan tartó, súlyos betegség következtében távozott az élők sorából.

A bajor rekordbajnok csapat sikereiben jelentős szerepet játszó szakember több mint 17 éven át volt a Bayern München meghatározó tagja. Mint rehabilitációs és erőnléti edző, Wilhelmi hozzájárult a klub számos bajnoki címének megszerzéséhez.

Jan-Christian Dreesen, a Bayern München vezérigazgatója mély fájdalommal nyilatkozott Wilhelmi haláláról. Elmondása szerint a klub és a hozzá közel álló személyek mélyen gyászolják elvesztését. Dreesen kiemelte Wilhelmi emberi és szakmai hozzáállását, különösen a sérülésekkel küzdő játékosok iránti elkötelezettségét.

Wilhelmi 2007-ben csatlakozott a Bayern Münchenhez, és az évek során olyan neves vezetőedzők mellett dolgozott, mint Jupp Heynckes, Pep Guardiola, Jürgen Klinsmann, Carlo Ancelotti, Hansi Flick és a szezon végén távozó Thomas Tuchel.