Ausztria 88 év után győzte le Lengyelországot

Ausztria válogatottja tétmeccsen 88 év után nyert ismét Lengyelország ellen a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, ezzel történelmi győzelmet aratva.

Ausztria legutóbbi győzelme Lengyelország ellen 1936-ban, a berlini olimpiai elődöntőben született, akkor is 3–1-es eredménnyel zárult a mérkőzés. A barátságos találkozókon is ritkán diadalmaskodó osztrák csapat legutóbbi győzelmét 1994-ben érte el, amikor vendégként 4–3-ra nyertek Katowicében. Az IFFHS szerint az osztrákok a pénteki mérkőzésen a futballtörténetük során eddigi legidősebb kezdőcsapatukat állították pályára, az átlagéletkor 28 év és 217 nap volt.

A D csoport másik mérkőzésén Hollandia és Franciaország 0–0-s döntetlent játszott, így a csoport állása jelenleg: 1. Hollandia 3 pont (2–1), 2. Franciaország 3 pont (1-0), 3. Ausztria 3 pont, 4. Lengyelország 0 pont.

Az E csoportban az Ukrajna-Szlovákia találkozón az ukrán csapat 2–1-re nyert, ezzel másodszor fordítottak vesztes állásból Európa-bajnoki mérkőzésen, az első ilyen győzelmüket a 2012-es kontinensviadalon érték el. A pénteki győztes gólt szerző Roman Jaremcsuk összesen három találattal a legeredményesebb ukrán Eb-szereplővé vált, megelőzve ezzel a korábban két-két gólt szerző Andrij Sevcsenkót és Andrij Jarmolenkót.

Az Európa-bajnokság eseményeiről, meccsösszefoglalókról, riportokról, interjúkról, podcastokról, videókról és érdekességekről az Indexen keresztül tájékozódhatnak az érdeklődők, ahol a cikkek mellett a menetrend, a csoportok állása, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is megtalálhatók. A németországi helyszíni tudósítók rendszeresen friss és exkluzív tartalmakkal jelentkeznek, így a rajongók közelről követhetik az eseményeket.