Erőnléti problémák az angol válogatottnál

Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat nem elég fitt ahhoz, hogy hatékonyan letámadja az ellenfelet, ami aggodalomra ad okot a szurkolók körében. A dánok elleni döntetlen után, bár Angliának még van esélye a továbbjutásra, a csapat teljesítménye nem nyerte el a szurkolók tetszését, akik a meccs végén kifütyülték őket.

Az önvizsgálat során kiderült, hogy a presszing nem működik megfelelően, és a csapat nem tudott elegendő intenzív sprintet bemutatni, ami lehetővé tette a dánok számára, hogy könnyedén teret nyerjenek a saját játékukhoz. Southgate elismerte, hogy néhány kulcsjátékos, mint például Harry Kane, aki a Bayern Münchennél hátsérüléssel küszködött, nem tudta megfelelően felkészülni a meccsekre, és május 4. óta csak egyszer játszott végig egy teljes kilencven perces meccset.

A szövetségi kapitány szerint a csapatnak jobban kellene értékelnie a labdabirtoklást és kontrolláltabban kellene felépíteniük a támadásaikat, mivel a selejtezők során még sikerült magasabban tartaniuk a támadóvonalat. Declan Rice, az Arsenal középpályása hozzátette, hogy a játékosok sosem ismerik be, ha fáradtak, de aki látja a meccset, az könnyen meg tudja ítélni az állapotukat. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a csapat elszánt, és minden játékosban megvan a vágy, hogy győzelmet érjen el az ország büszkeségéért.