Zseniális folytatást kapott minden idők legijesztőbb horrorjátéka

Az Alan Wake első része egyedülálló horrorélményt nyújtott 2010-ben, és a rajongóknak egészen 2023-ig kellett várniuk a folytatásra, amely a New York-i horrorisztikus környezetben és egy FBI-os nyomozós szállal bővült. A játék annyira félelmetes lett, hogy a fejlesztőknek csökkenteniük kellett a jumpscare-eket egy frissítésben. A Summer Game Festen bejelentett első DLC, a Night Springs három epizódot tartalmaz, amelyek izgalmas kiegészítései az Alan Wake világának.

Az Alan Wake sorozat legújabb részében a játékosok ismét belebújhatnak a horroríró, Alan Wake bőrébe, aki Bright Falls kisvárosába menekült alkotói válságában, de a démonai utolérték, és feleségét is elrabolták. A Remedy Entertainment és Sam Lake a tévésorozatok epizodikus formátumát követve alkották meg az eredeti játékot és kiegészítőit, amelyek Stephen King regényei, a Twilight Zone és a Twin Peaks hatását tükrözték, de inkább akció-thriller jellegűvé váltak.

A Remedy a játékfranchise jogainak megszerzése után az Epic Gamesszel karöltve hozta vissza a horrorisztikus New Yorkban ragadt írót, és egy Saga Anderson nevű FBI-os nyomozós szállal egészítették ki a történetet. A játék olyan félelmetes lett, hogy még a Resident Evil 2-n edzett játékosok is megijedtek tőle, és a fejlesztőknek egy későbbi frissítésben csökkenteniük kellett a jumpscare-eket.

A Night Springs DLC első epizódjában, a "Number One Fan"-ben a játékosok Rose, a sorozatból ismert pincérnő szerepébe bújhatnak, és egy akció-dús kaland keretében kell megmenteniük Alan Wake-et. A férfi gonosz ikertestvére és a szörnyetegek hada áll a cél és a játékos között, melyet egy Scratch-csel való boss fight és remek zenék tesznek emlékezetessé.

A "North Star" című középső epizódban a Control hősnőjével, Jesse Faden-nel kell megküzdenünk a kávé által megőrült világban, ahol kávészörnyek elől kell menekülnünk. A rész puzzle-ökkel és éjsötét környezettel nyújt közepes kihívást, de a Night Springs DLC epizódjai közül ez a leggyengébb.

A DLC-csomag záró epizódja, a "Time Breaker" egy olyan sci-fi történetet mesél el, amelyben Shawn Ashmore nevű színész karakterét irányíthatjuk egy multiverzumos küldetés során. A játékban a valóságot megmásító lámpát használhatjuk eszközként, és Sam Lake is felbukkan a történetben, amely filozófiai mélységet, horrort és különféle videójátékos stílusokat ötvöz.

A DLC-epizódok Alan Wake meghiúsult kísérleteit ábrázolják, hogy kiírja magát a Sötét Helyről, és bár a Night Springs több epizódot is elbírt volna, így is kiváló folytatást nyújt. A rajongók már alig várják a következő DLC-t, a Lake House-t, amelyben a horroríró és az FBI-os nyomozó is visszatérnek, tovább fokozva a várakozást a Control 2 és egy esetleges Alan Wake 3 felé.