A szenvedély vezérelte sikertörténet: Varga Gábor és a Surf Core

A vállalkozások világában a kezdeti nehézségek ellenére is a szenvedély és a kitartás vezethet el a sikerekhez, ahogy azt Varga Gábor, a Surf Core alapítója és huszonötszörös magyar szörfbajnok példája is mutatja.

Varga Gábor sportpályafutása 2003-ban vette kezdetét, amikor átlépett a felnőtt kategóriába, és már akkor tudta, hogy a szörf lesz élete része. Versenyszellemét gyermekkora óta különböző sportágakban csiszolta, míg végül a szörfözés mellett tette le a voksát. A Pekingi olimpiai válogatott keret tagjaként és a BME-n szerzett tudásával nemzetközi kapcsolatokat épített ki, amelyek később a vállalkozásában is hasznosak lettek.

2008-ban, a gazdasági válság kellős közepén, Varga Gábor beindította a Surf Core-t, miután fel kellett hagynia az olimpiára való felkészüléssel. A kezdeti nehézségek ellenére, mint például a pénzügyi megpróbáltatások és az anyagi bizonytalanság, a vállalkozás lassan beindult, és a sikerek sem maradtak el. A Velencei-tónál megnyitott szörfiskola és kölcsönző mellett további szörfiskolák is megjelentek, és Varga Gábor büszkén mondhatja, hogy a magyar szörfös társadalom jelentős részét ők tanították meg a sportra.

A vállalkozás beindításának kezdeti időszakában Varga Gábor és felesége, Alex, hétről hétre éltek, és a túlélésért küzdöttek. Az üzleti siker érdekében Varga Gábor még a versenyfelszerelését is eladta, de a kitartás meghozta gyümölcsét, és a Surf Core sikeresen lépett szintet.

Varga Gábor felesége, Ferenczi Alex, a szörfiskola és kölcsönző mellett a 2023-ban megnyílt fagyizó és jégpálya megálmodásában és létrehozásában is aktív szerepet vállalt. A páros kiegészítő képességeivel együttműködve sikeresen hozták létre az Elixír Fagyizót és az Agárdi Jég Partot, amelyek a Velencei-tó partján kínálnak kikapcsolódást a látogatóknak minden évszakban.

Varga Gábor hangsúlyozza, hogy a vállalkozás során nem érzelmi döntéseket hoznak, hanem az intuícióra hallgatnak. Az Elixír Fagyizó megnyitása és az Agárdi Jég Part létrehozása is ilyen intuitív döntések eredményei voltak, amelyek hosszú távon mutatják majd meg igazi értéküket.

A Surf Core alapítója a felnövekvő és kezdő vállalkozóknak azt tanácsolja, hogy válasszák a nehezebb utat, és hosszú távon gondolkodjanak. A kitartás és a szenvedély vezérelte döntések hozhatják meg a kívánt sikereket, és a vállalkozások fenntarthatóságát biztosíthatják az elkövetkezendő évtizedekben.

: ©Bielik István