Ukrajna fordított és győzött a szlovákok ellen az E csoportban

Az E csoport küzdelmei újraéledtek, miután Ukrajna 2-1-re legyőzte Szlovákiát. A mérkőzésen mindkét csapatnak sikerült gólt szereznie, de végül az ukránok örülhettek a győzelemnek.

Szlovákia korán vezetést szerzett az Európa-bajnokság E csoportjában az Ukrajna elleni mérkőzésen, Schranz találatával a 17. percben, azonban Ukrajna a második félidőben fordított. Shaparenko egyenlített a 54. percben, majd Jaremcsuk döntő góljával az 80. percben megszerezték a győzelmet.

A szlovákoknak volt lehetőségük a második gól megszerzésére a 44. percben, de Trubin, aki a kapuban váltotta Lunint, hárított. Az ukránok támadóbb játékkal és taktikai változtatásokkal a második félidőben fordították meg a mérkőzést, Zinchenko góljával szerezve meg az első Európa-bajnoki találatukat 150 perc után.

A győzelem értékében az E csoport állása is kiegyenlítődött, Románia, Szlovákia és Ukrajna is 3-3 ponttal rendelkezik, míg Belgium még pont nélkül áll. A csoport következő mérkőzése Belgium és Románia összecsapása lesz szombaton. Az ukránok győzelmükkel életben tartották esélyeiket a továbbjutásra a csoportban.