Sallai és Gazdag a skót meccs előtt

A magyar labdarúgó-válogatott két játékosa, Gazdag Dániel és Sallai Roland osztották meg gondolataikat a skót elleni mérkőzés előtt. Sallai szerint a védekezés kompaktsága és a gyors átmenetek lesznek a kulcsok a győzelemhez, és hangsúlyozta, hogy a győzelem a lényeg, függetlenül attól, hogy a játék szép vagy csúnya lesz-e.

A pénteki sajtótájékoztatón Sallai Roland hangsúlyozta, hogy a csapatnak kompaktabban kell védekeznie, mint korábban, és ki kell használniuk a teremtett helyzeteket. Sallai eddig felszabadultan játszott, sikeres cselekkel, és reméli, hogy ezekkel a győzelemhez is hozzá tud járulni.

A támadó hozzátette, hogy nem szabad az elmúlt évek eredményeiből kiindulni, mivel az Európa-bajnokságon erősebb ellenfelekkel kell szembenézniük, és a helyzetkihasználás nélkül nem lehet meccset nyerni. Sallai úgy véli, hogy a csapategység erőssége segíthet a jelenlegi helyzetben, amikor az előző két mérkőzésről sikerélmény nélkül tértek vissza. A skót elleni meccsen a gyors átmenetekre és a hatékony helyzetkihasználásra kell összpontosítaniuk.

Gazdag Dániel, aki a korábbi Európa-bajnokságot koronavírus-fertőzés miatt kihagyta, a németek elleni meccsen a 87. percben lépett pályára. Gazdag bízik benne, hogy nemcsak a skótok ellen, hanem a nyolcaddöntőben is lehetőséget kap a játékra. A szövetségi kapitány bírálata után elmondta, hogy érezte, jobb teljesítményre is képes, és próbálta megfejteni ennek az okait, kérve az edző segítségét is.

Sallai szerint egyelőre nem foglalkoznak a többi csoporttal, és a matek csak akkor válik relevánssá, ha sikerül legyőzniük a skótokat. Jelenleg úgy tűnik, három ponttal is be lehet kerülni a négy legjobb csoportharmadik közé. Gazdag kiemelte, hogy a skót válogatott stílusát nem lehet összehasonlítani a svájcival, és hangsúlyozta, mindkét csapatnak csak a győzelem lehet a jó.

Mindkét futballista úgy véli, hogy szükség van a jó kedvre és hangulatra a csapaton belül, ezért igyekeznek is tenni, de nem komolytalankodják el az edzéseket, hiszen ennek komoly súlya van. A csapatprogramokon ugyanakkor mehet a hangulatjavítás, de vannak ennél fontosabb dolguk is.

A skót újságíró kérdésre Gazdag az ellenfél kemény játékstílusát dicsérte, de azt is hozzátette, hogy: „erre készen állunk, és arra is, hogy a végsőkig küzdjünk.” Sajnálatát fejezte ki, hogy nem szereztünk eddig pontot, de hozzátette, ha lenne a nevünk mellett egy-kettő, és Skócia ellen elbukunk, akkor ugyanúgy nem jutunk tovább, mintha lenne, így most erre a feladatra kell koncentrálnunk.

Labdarúgó-Európa-bajnokság 2024

A csoport, 3. forduló

  • június 23., 21.00, Frankfurt: Svájc–Németország
  • június 23., 21.00, Stuttgart: Skócia–Magyarország

Az 1. fordulóban történt

Magyarország–Svájc 1–3 (0–2)

Németország–Skócia 5–1 (3–0)

A 2. fordulóban történt

Németország–Magyarország 2–0 (1–0)

Skócia–Svájc 1–1 (1–1)

A csoport állása:1. (és továbbjutott) Németország 6 pont (7–1), 2. Svájc 4 (4–2), 3. Skócia 1 (2–6), 4. Magyarország 0 (1–5)

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!