Többen meghaltak egy erdőtűzben Törökország délkeleti részén

Öt ember vesztette életét és több tucatnyian sérültek meg a Törökország délkeleti részén dúló erdőtüzek következtében, amelyek több falut is érintettek.

Az egészségügyi miniszter pénteki bejelentése szerint öt halálos áldozatot és 44 sebesültet, köztük tíz súlyos sérültet kell ellátni a Mardin városhoz közeli két körzetben. Fahrettin Koca közösségi oldalán számolt be a tragikus eseményekről. A helyszínre négy mentőcsapatot és 35 mentőautót vezényeltek, hogy segítsenek a sérültek ellátásában és a tűz megfékezésében. Az interneten közzétett képek tanúsága szerint a tűzvész óriási méreteket öltött, és a nagy füstfelhők mellett világította meg az éjszakai égboltot.

Ali Yerlikaya belügyminiszter a közösségi oldalon arról tájékoztatott, hogy a tűz csütörtökön késő este keletkezett egy Diyarbakirtól mintegy 30 kilométerre délre fekvő területen, és az erős szél miatt gyorsan terjedt tovább, öt falut érintve. Sajnálatos módon három ember Diyarbakirban, kettő pedig Mardin térségében vesztette életét.