Millie Bobby Brown viaszfigurája lenyűgözte a rajongókat

A Madame Tussauds londoni panoptikumában debütált Millie Bobby Brown viaszfigurája, amely a fiatal színésznőt ábrázolja Enola Holmes szerepében.

A 20 éves Millie Bobby Brown már saját viaszfigurával büszkélkedhet a világhírű múzeumban. A brit film- és sorozatcsillag, aki nemrég kötötte össze életét házasságban, mostantól mosolyogva fogadja a látogatókat a Madame Tussaudsban.

A viaszfigurák gyártása során nem ritkán előfordulnak problémák, például a Vin Diesel figurájával kapcsolatos eset is emlékezetes maradt, azonban Brown szobrát a rajongók és az internetezők is dicsérik, mondván, hogy ez a viaszfigura kifejezetten élethűre sikerült.

Az Instagramon megosztott közös fotóik alatt az emberek pozitív kommenteket hagytak, többen is kiemelték, hogy a viaszfigurák gyakran nem hasonlítanak az eredeti személyre, de Millie Bobby Brown esetében a művészek nem követtek el hibát.

„Ezek általában szörnyűek, de az övével nem hibáztak!” – írta egy hozzászóló.

„Végre egy viaszfigura, ami tényleg úgy néz ki, mint az ember.” – tette hozzá egy másik.

A Madame Tussauds panoptikuma így ismét egy hírességgel gazdagodott, aki fiatal kora ellenére már jelentős hatást gyakorolt a popkultúrára.

Egy másik, de nem kevésbé figyelemre méltó esemény a szórakoztatóiparban, hogy Lynn Frey, aki 36 évig dolgozott pantomimesként egy floridai vidámparkban, a SeaWorldben, egy apró nézeteltérés miatt elveszítette állását. Frey egy biciklivel kapcsolatos incidens után került konfliktusba a biztonsági személyzettel, ami végül az elbocsátásához vezetett. A pantomimes munkáltatóját nem érdekelte a férfi narratívája, és hiába szerette volna elmesélni saját verzióját, erre nem kapott lehetőséget. Frey esete rávilágít arra, hogy a szórakoztatóiparban gyakran váratlan fordulatok is történhetnek, és a hosszú évek alatt kialakított rajongótábor sem jelenthet védelmet egy hirtelen jött konfliktus esetén.

A gazdasági szektorban is történtek meglepő fejlemények, például a Carlsberg részvényei több mint négy év óta a legnagyobb egynapos esését szenvedték el, miután a brit Britvic üdítőital-gyártó közölte, hogy elutasította a dán sörgyár 3,11 milliárd font értékű felvásárlási ajánlatát. A Carlsberg árfolyama 8,7 százalékot zuhant, ami a vállalat legnagyobb egynapos részvényárfolyam-csökkenése 2020. március 12. óta, amikor a részvények 8,77 százalékot estek. A Britvic részvényei viszont 18,5%-ot emelkedtek ugyanezen hírek hatására.

Egy tragikus esemény is beárnyékolja a nemzetközi híreket: halálra késeltek egy brit turistát egy spanyolországi éjszakai klub előtt. A rendőrség megerősítette, hogy a calellai Oxygen klub előtt történt incidens során egy 31 éves férfi vesztette életét. A katalán rendőrség nyomozást indított az erőszakos halál ügyében, és értesítették a brit konzulátust. Az eset rávilágít arra, hogy a szórakozóhelyek környékén is fokozott óvatosság szükséges, és a biztonsági intézkedések fontosságát hangsúlyozza.

Egy másik súlyos bűncselekmény is megrázta az Egyesült Királyságot, amikor egy 17 éves devoni fiút három gyilkossági kísérletben találtak bűnösnek, miután kalapáccsal támadt két diáktársára és az iskolai gondnokra a brit Blundell's magániskolában. A fiú állítása szerint alva járt a támadás idején, de az ügyészség szerint „gyilkos dühben” követte el a támadást, és előzetesen gyilkossági módszereket kutatott. A támadásról egy munkatárs szerint „olyan volt, mint egy jelenet egy horrorfilmből”. A fiú ügyvédje szerint a támadó tinédzser nagy nyomás alatt állt a vizsgák miatt, és állítólag egy felnőtt is zsarolta az interneten keresztül. A bíróságnak a fiú azt mondta, hogy a támadás napján lefeküdt aludni, és a következő emléke annyi, hogy a „szoba csupa vér” volt.