Belgrádi Európa-bajnokság: Továbbjutott Milák Kristóf és Márton Richárd

A belgrádi Európa-bajnokság pénteki előfutamaiban a magyar úszók kiválóan szerepeltek, többek között Milák Kristóf és Márton Richárd is bejutott a következő körbe.

Csaknem hibátlan teljesítményt nyújtottak a magyar versenyzők a belgrádi Európa-bajnokság pénteki előfutamaiban. Női 50 méter gyorson Senánszky Petra 24.96 másodperces idővel, összesítésben a második legjobb idővel léphet tovább a középdöntőbe, míg Ábrahám Minna 25.89 másodperccel a 23. helyen zárt. Komoróczy Lora 100 méter háton 1:01.51 perccel, Molnár Dóra pedig 1:01.39-mal jutott tovább, előbbi a nyolcadik, utóbbi a hetedik helyen.

Férfi 200 méter pillangón Márton Richárd 1:56.44-gyel nyerte meg a futamát, Holló Balázs pedig 1:56.92-vel a második helyen végzett, összesítésben nyolcadikként került tovább, míg a harmadik magyar versenyző kiesett. A szám világcsúcstartója és olimpiai bajnoka, Milák Kristóf 1:54.64-gyel a legjobb időt úszta, és könnyedén jutott tovább.

Márton Richárd a verseny előtt gyomorproblémákkal küzdött, de ennek ellenére is jól teljesített. Milák Kristóf hagyományosan nem nyilatkozott az úszásáról, de várhatóan a délutáni versenyen még jobb teljesítményt nyújt.

Női 200 méter vegyesen Sebestyén Dalma 2:14.82-es idővel a harmadik helyen jutott tovább a középdöntőbe. A 4×100 méteres vegyes gyorsváltóban Szabados Bence, Magda Boldizsár, Pádár Nikolett, Ábrahám Minna alkotta csapat 3:29.57-es idővel nyerte meg az előfutamot, és a döntőben a legjobb pályán indulhatnak.

Férfi 1500 méter gyorson Sárkány Zalán egy izgalmas versenyben győzte le az ír Nathan Wiffent, 15:09.28 perces idővel nyerte a futamot. Gálicz László 15:44.27 perccel a nyolcadik helyen jutott be a szombati döntőbe.

A pénteki versenynap fénypontja a 200 méteres férfi gyors döntője volt, ahol a román David Popovici 1:43.13 perces idővel, a világ idei legjobb eredményével győzött. Popovici a verseny után elárulta, hogy már van jogosítványa és egy Audi A3-ast vezet, de az érmeknél inkább a jó úszás érdekli.

A magyar úszók közül Komoróczy Lora és Molnár Dóra is bejutott a 100 méter háton a döntőbe, előbbi nyolcadik, utóbbi hetedik idővel. Senánszky Petra 50 méter gyorson második idővel jutott tovább, és elmondása szerint egy levegővel úszta le a távot.

Milák Kristóf elődöntőhöz képest kifejezetten biztató idővel, 1:54.64 perccel nyerte meg a 200 férfi pillangó első futamát, és a döntőben is a legjobb idővel indul. Márton Richárd 1:56.05-tel második lett a saját elődöntőjében, összesítésben negyedik, a két magyar közé beférkőztek a lengyel Chmielewsky ikrek.

Cikkünk frissül!