Roberto Baggio otthonában történt rablás

Az olasz labdarúgó-legenda, Roberto Baggio otthonában történt rablás közben sérüléseket szenvedett, amikor családjával együtt éppen a Spanyolország-Olaszország mérkőzést nézte.

Roberto Baggio, az olasz labdarúgás ikonja, családi körben nézte a Spanyolország-Olaszország mérkőzést, amikor otthonukban megtámadták őket. Az eset csütörtök este történt, körülbelül 22 órakor, amikor is legalább öt maszkos fegyveres banda behatolt az Altavilla Vicentinában lévő házukba.

A La Repubblica és a BBC beszámolója szerint a betörőkkel Baggio szembeszállt, de a dulakodás során a rablók egyik tagja pisztollyal homlokon ütötte. Ezt követően a családot egy szobába zárták. Baggio kórházi ápolásra szorult a fegyveres rablás után, fejsérülését kellett ellátni, amelyet végül néhány öltéssel összevarrtak.

A támadók állítólag 40 percen keresztül voltak a villában, és órákat, ékszereket, valamint pénzt zsákmányoltak, majd elmenekültek a helyszínről. Baggio és családja sértetlenül megúszták a támadást, és amikor már sejtették, hogy üres a ház, Baggio feltörte az ajtót, és utána hívta fel a rendőrséget. A rablás ügyében a Baggio otthonához közeli Vicenza csendőrei indítottak nyomozást.

Veneto tartomány kormányzója, Luca Zaia támogatásáról és együttérzéséről biztosította Roberto Baggiót és családját. „Biztos vagyok benne, hogy tartományunk minden lakója nevében küldhetek neki ölelést, hiszen páratlan képességével mindannyiunk álmait megvalósította. Remélem, hogy az Isteni Copfocska, térségünk bajnoka és ikonja, akit közeli barátomnak tarthatok, hamarosan túlléphet ezen a rettenetes éjszakán és felépülhet sérüléseiből” – mondta Zaia.

Baggio és családja közleményben reagált a történtekre. „Először is a családom és a magam nevében is köszönetet mondanék a felénk áradó szeretetért. Tényleg köszönöm! Bármi megtörténhetett volna, de szerencsére az ellenem irányuló erőszak csak néhány öltést és sebet ejtett a nagy riadalmon túl. Most már csak ezt a félelmet kell legyőzzem” – írta a legendás játékos.

(Nyitókép forrása: Alessandro Bremec / NurPhoto / NurPhoto via AFP)