Ketten meghaltak egy vonatbalesetben Chilében

Két vasúti dolgozó életét vesztette és kilenc további személy megsérült, amikor csütörtökön két vonat frontálisan összeütközött Chile fővárosa közelében.

A tragikus esemény San Bernardóban történt, Santiago de Chile mellett, ahol egy utasokkal teli személyvonat és egy nyolc vagonból álló, több mint 1300 tonna rezet szállító tehervonat ütközött össze. A baleset következtében két ember életét vesztette, és további kilencen szenvedtek sérüléseket.

A helyszínen jelen lévő egészségügyi személyzet szerint hat sérültet kórházban ápolnak, közülük egyet intenzív osztályon. A baleset súlyosságát jelzi, hogy a helyszínről készült felvételeken látható, hogy az egyik vonat mozdonya felgyűrte az előtte lévő vagont, ami több méter magasan a levegőbe emelkedett a tehervonat fölött.

A tehervonaton néhány ember tartózkodott, míg a másik vonaton tíz ember végzett sebességpróbát a baleset idején. A biztonsági kamerák felvételei alapján mindkét vonat nagy sebességgel haladt az ütközés pillanatában. A hatóságok gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával őrizetbe vették a tehervonat mozdonyvezetőjét.

Chilében ritkán fordulnak elő vonatszerencsétlenségek. A kormány a biztonsági intézkedéseket egy 2001-es tragédia, egy személyvonat és egy autóbusz ütközése után szigorította, amelyben 20 ember vesztette életét. Azóta nem történt halálos kimenetelű vonatbaleset az országban.