Letartóztattak két férfit, akik zsarolták Michael Schumacher családját

Zsarolással próbáltak pénzt kicsalni a 2013-ban síbalesetben megsérült autóversenyző-legenda, Michael Schumacher családjától két észak-rajna-vesztfáliai férfi. A rendőrség előzetes letartóztatásba helyezte őket.

A rendőrség szerdán letartóztatott két wuppertali férfit, akik a gyanú szerint megzsarolták az autóversenyző-legenda Michael Schumacher családját, hogy milliókat keressenek. Wolf-Tilman Baumert, az ügyészség szóvivője a Bildnek számolt be arról, hogy egy híresség sérelmére elkövetett zsarolás ügyében nyomoznak, de további információkat nem adhat az esetről.

A Bild információi szerint a két férfit Észak-Rajna-Vesztfália külterületén tartóztatták le, és csütörtök reggel egyenesen a wuppertali kerületi bíróságra vitték őket. Az ottani bíró délután mindkét gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte.

A férfiakat zsarolási kísérlettel vádolják, és ha elítélik őket, akár öt év börtönbüntetésre is számíthatnak. A nyomozás továbbra is folyamatban van.

Ez nem az első alkalom, hogy Michael Schumacher családja zsarolás áldozatává válik. 2017-ben egy 25 éves festőművész, Hüseyin B. került a reutlingeni kerületi bíróság elé, miután 2016-ban zsaroló e-mailt küldött Corinna Schumachernek, a Formula 1-es pilóta feleségének, amelyben a gyerekeit fenyegette. A festőművészt 2017-ben egy év és kilenc hónap próbaidőre ítélték, valamint 4500 eurós pénzbüntetésre és 50 óra közmunkára, továbbá terápiás kezelésre kötelezték. A férfi lebukása a saját számlaszámának megadásával történt.

Michael Schumacher 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet, és azóta a nyilvánosság elől teljesen elzárva él. Családja nem oszt meg információkat az állapotáról, és többször kérték az újságírókat, hogy tartsák tiszteletben a hétszeres világbajnok magánéletét.