Győri és Szegedi kézilabdacsapatok BL-szabadkártyát kaptak

A Győri Audi ETO KC és a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapatai szabadkártyát kaptak a Bajnokok Ligája következő szezonjára, míg a Debreceni VSC nem részesült ebben a lehetőségben.

A Győri Audi ETO KC, mint a női kézilabda Bajnokok Ligájának címvédője, és a férfiaknál a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata szabadkártyát kapott az európai szövetség (EHF) végrehajtó bizottságának pénteki döntése értelmében. Ezzel biztosították helyüket a következő idény Bajnokok Ligája csoportkörében.

A női mezőnyben a Debreceni VSC nem kapott szabadkártyát, annak ellenére, hogy az előző szezonban jelen voltak a versenyben, és csak egy góllal maradtak alul a Vipers Kristiansanddal szemben a rájátszás első fordulójában. A magyar bajnokságban elért negyedik helyezésük után a következő szezonban az Európa Ligában fognak indulni.

A győriek mellett a Gloria Bistrita-Nasaud és a Rapid Bucuresti csapatai is szabadkártyát kaptak, utóbbi Korsós Dorinát foglalkoztatja. A női csoportkörben biztos helyet kapott a Ferencváros, a HC Ludwigsburg, amely Háfra Noémit és Faluvégi Dorottyát foglalkoztatja, valamint a Metz HB, Szemerey Zsófia és Vámos Petra csapata is.

A férfiaknál a Veszprém HC, a Barcelona, az Aalborg HB, a Magdeburg és a Füchse Berlin automatikusan részt vesznek a csoportkörben, továbbá Fazekas Gergő és Szita Zoltán csapata, az Orlen Wisla Plock is biztosította helyét. A Szeged mellett a Dinamo Bucuresti és az Industria Kielce is szabadkártyát kapott, míg az Elverum és a Kadetten Schaffhausen kérvényét elutasították.

A Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását jövő csütörtökön tartják Bécsben, a női mezőny első játéknapja szeptember 7-én, a férfiaké pedig szeptember 11-én kezdődik.

A Bajnokok Ligája mezőnye

Férfiak:
Aalborg HB (dán), Barcelona (spanyol), Paris Saint-Germain (francia), SC Magdeburg (német), Füchse Berlin (német), VESZPRÉM HC, Kolstad HB (norvég), Orlen Wisla Plock (lengyel), Sporting CP (portugál), PPD Zagreb (horvát), Fredericia HK (dán), HBC Nantes (francia), OTP BANK-PICK SZEGED, Eurofarm Peliszter (északmacedón), Industria Kielce (lengyel), Dinamo Bucuresti (román).

Nők:
Team Esbjerg (dán), Nyköbing Falster HK (dán), Metz HB (francia), HB Ludwigsburg (német), FTC-RAIL CARGO HUNGARIA, Buducnost Podgorica (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Podravka Koprivnica (horvát), Odense HB (dán), Brest Bretagne (francia), GYŐRI AUDI ETO KC, Storhamar HE (norvég), Gloria Bistrita-Nasaud (román), Rapid Bucuresti (román).