Űrlényes átverés sokkolta az amerikai anyát

Egy amerikai nőt fia tréfája révén azzal hitegetett meg, hogy idegenek támadták meg a Földet, ami a nő számára hihetetlen ijedtséget okozott.

Az esetet a Daily Star számolt be, amely szerint a TikTokon toodirtydom felhasználónév alatt posztoló fiatalember egy videót töltött fel, amelyben megtréfálja az anyját. A videóban az anya éppen a tévé előtt ül, amikor a híradóban bejelentik, hogy óriási, ovális alakú tárgyak jelentek meg a nagyvárosok felett.

A nő, aki eleinte csak a tévében látott hírek hatására kezd el idegeskedni, később teljesen pánikba esik, amikor a képernyőn azt olvassa, hogy az Egyesült Államok kormánya nemzeti vészhelyzetet hirdetett. A felvételen hallható, ahogy az anya felkiált: „valami van odakint”, majd kijelenti, hogy szükség van egy „kib*szott tervre”.

A videóban látható, hogy a nő megpróbál telefonálni, de a készüléke nem működik, ezért idegesen járkál fel és alá, miközben folyamatosan azt ismételgeti, hogy fél. A csíny végül a fiú nevetésével ér véget, amelyből az anya rájön, hogy csupán egy átverés áldozata lett.

A TikTokon közzétett videót rövid időn belül több mint 30 milliószor tekintették meg, és a felhasználók körében nagy népszerűségre tett szert. Az eset azonban nem kapcsolódik a valós űrkutatási eredményekhez, mint például a James Webb űrteleszkóp által a Kígyó-ködben végzett megfigyelésekhez, amelyek új bizonyítékokat szolgáltattak a csillagok születésével kapcsolatos elméletek alátámasztására.

A NASA kutatói a Kígyó-köd vizsgálatának köszönhetően most először láthatták meg, hogy a csillagszületési folyamatok milyen irányban haladnak, ami megerősíti a csillagászok korábbi feltételezéseit. A James Webb űrteleszkóp segítségével készült megfigyelések révén a tudósok közvetlen bizonyítékot találtak arra, hogy a csillaggá összeomló gázfelhők ugyanabba az irányba kezdenek el forogni. A Kígyó-köd rendkívül fiatal, csupán 1-2 millió éves, és nagyjából 1300 fényévre van a Földtől, a benne lévő protocsillagok sűrű halmaza pedig 100 000 évesnél fiatalabb csillagokat tartalmaz. A NASA kutatói a következő lépésként a köd kémiai elemzésére használják majd a James Webb űrteleszkópot.