Az Űrgolyhók folytatása készülőben

Harminchét évvel az eredeti film bemutatása után Josh Gad főszereplésével és Mel Brooks produceri közreműködésével érkezik az Űrgolyhók folytatása.

A Variety információi szerint az Űrgolyhók, a legendás Csillagok háborúja-paródia folytatásának munkálatai megkezdődtek. Josh Gad, aki a Broadway színpadáról és szinkronszerepeiről vált ismertté, nemcsak a főszerepet tölti be, hanem produceri feladatokat is ellát Mel Brooks mellett. Az Amazon MGM stúdió által készített film rendezői székét Josh Greenbaum foglalja el, aki korábban a Kivert kutyák című komédiát is jegyezte. A forgatókönyvet Benji Samit, Dan Hernandez és Gad írja, akik olyan filmekkel szerzett tapasztalatot, mint a Tini Nindzsa Teknőcök: Mutáns káosz, a Pokémon – Pikachu, a detektív, és az Addams Family 2. – Egy kicsivel galádabb a család.

A projekt még korai fejlesztési szakaszban van, így a cselekmény részleteit egyelőre titokban tartják, és az Amazon sem kívánt nyilatkozni a filmről. Az eredeti Űrgolyhók film annak idején nem aratott nagy sikert, kevés profitot termelt és a kritikusok sem fogadták lelkesen, azonban az évek során kultstátuszt ért el. Rick Moranis, aki a filmben Dark Helmet karakterét alakította, már korábban is beszélt a folytatás lehetőségéről, de akkor még nem jött létre megállapodás Brooks-szal. A Star Wars: Az ébredő erő megjelenése után ismét felröppentek a hírek a folytatásról, és még plakátok is megjelentek a Spaceballs: The Search for More Money címmel, de ez a projekt sem valósult meg.

Mel Brooks az utóbbi időben nem először tér vissza egy korábbi sikeréhez, hiszen 2023-ban a Világtörténelem – 1. kötet folytatásán, a Világtörténelem – 2. kötetén is dolgozott íróként és producerként. Az eredeti Űrgolyhók film ikonikus harcjelenete még ma is sokak emlékezetében él.