Szavazzunk bizalmat a magyar válogatottnak?

A magyar válogatott nehéz helyzetben van a foci-Európa-bajnokságon, a svájciak és a németek elleni vereségek után. A skótok elleni vasárnapi mérkőzés sorsdöntő lehet, ahol a győzelem elengedhetetlen a továbbjutás szempontjából.

A magyar csapat számára a skótok elleni találkozó különösen fontos, hiszen egy döntetlen vagy vereség végleg kizárhatja őket a további küzdelmekből. A svájciak elleni meccs csalódást okozott a szurkolóknak, míg a németek elleni játékban voltak pozitívumok, de ezek nem bizonyultak elegendőnek a sikerhez. A vasárnap 21 órakor kezdődő mérkőzésen így nem csak a győzelem, hanem a gólok száma is döntő jelentőségű lehet, mivel csak négy csoportharmadik megy tovább a következő körbe, ezért a továbbjutás a többi csoport végeredményén is múlik.

A közönség várakozása vegyes; van, aki bízik a csapatban, és van, aki kevésbé optimista. A szurkolók véleményét egy szavazás is tükrözi, ahol ma délután 17 óráig lehet véleményt nyilvánítani arról, hogy a magyar válogatott képes lesz-e legyőzni a skótokat a vasárnapi mérkőzésen.

A Skócia-Magyarország összecsapást az argentin Facundo Tello fogja vezetni, aki a dél-amerikai és az európai labdarúgó szövetségek együttműködésében kapott lehetőséget az Európa-bajnokságon való részvételre. Tellónak nem ez lesz az első meccse az Eb-n, a nyitó fordulóban a Törökország-Grúzia mérkőzést már ő vezette, ahol diszkrét játékvezetésével pozitív benyomást tett. Érthető módon Tello korábban se a magyar, se a skót válogatottnak nem vezetett mérkőzést, sőt egyik országból való klubcsapat mérkőzésén sem tevékenykedett. Az argentin sípmesternek nem szokása spórolni a lapokkal, javarészt szövegelésért, reklamálásért mutat fel előszeretettel figyelmeztetést az egyértelmű szabálytalanságokon túl. 2022 novemberében például a Boca Juniors–Racing Club mérkőzésen 10 piros lapot szórt ki.

A magyar válogatottnak már nincs a saját kezében a sorsa, de mindenképpen győznie kell a skótok ellen, ha tovább akar jutni a csoportjából. A továbbjutás módjáról és a lehetséges forgatókönyvekről bővebben is olvashatnak a szurkolók, hogy milyen eredmények kedvezhetnek a magyar csapatnak.

A csoport másik találkozóján, a Németország–Svájc-mérkőzésen, amely a csoportelsőségről lesz hivatott dönteni, az olasz Daniele Orsato lesz a bíró, aki utolsó kontinenstornáján fújja a sípot.

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen! Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!