A Manchester United megszakított sorozata és a meglepő statisztikák

28 év után először fordult elő, hogy az angol válogatottban nem szerepelt Manchester United játékos egy nemzetközi tornán. A Dánia elleni csoportmeccsen ez a hosszú sorozat ért véget, amely 1996 óta tartott.

Az angol válogatottban az elmúlt 28 év során 56 nemzetközi tornán mindig volt Manchester United játékos, egészen a legutóbbi, Dánia elleni csoportmérkőzésig. Az 1996-os németek elleni Európa-bajnoki elődöntő óta nem fordult elő hasonló eset. A dán válogatottban ezzel szemben Christian Eriksen és Rasmus Højlund is kezdőként lépett pályára a csütörtöki meccsen.

Rasmus Højlund kapcsán érdekes statisztika került napvilágra: a WhoScored adatai szerint az Európa-bajnokságon többször volt lesen, mint ahányszor kapura lőtt.

A belga válogatott számára is szégyenteljes statisztikai adat látott napvilágot: a Szlovákia elleni vereségüket az Európa-bajnokságok történetének egyik legnagyobb meglepetéseként emlegetik. A Fifa világranglistáján a harmadik helyen álló belgák a 45. helyezett szlovákoktól szenvedtek vereséget. Az Athletic megjegyzése szerint a Fifa világranglistája megtévesztő lehet, mivel a belga csapat éppen egy újjáépülési folyamaton megy keresztül a katari világbajnokság kudarca után.