Hiába a vereség, a magyar mez nem rózsaszín

A németek elleni 2-0-s vereség ellenére Ungváry Zsolt, a Mandiner szerzője szerint nem kell búslakodni, hiszen vannak fontosabb csaták és másfajta győzelmek az életben. A magyar válogatott mezének színe és a keret összetétele is olyan értéket képvisel, ami többet ér bármilyen 3 pontnál a labdarúgásban.

Ungváry Zsolt kiemelte, hogy a magyar válogatottnak nincs rózsaszín meze, és bevándorló hátterű játékosok sem találhatóak a keretben. Azonban a valóságban a magyar válogatottban játszik Loïc Nego, aki francia származású, és Kerkez Milos, aki szerbiai születésű, és mindketten jelentős szerepet töltöttek be a csapatban.

A rózsaszín mez kapcsán Ungváry megjegyezte, hogy a Palermo olasz focicsapata több mint száz éve visel rózsaszín mezt, ami eddig senkit sem zavart Magyarországon. Sőt, magyar játékosok, mint Sallai Roland vagy Balogh Norbert is viselték már a Palermo mezét, anélkül, hogy ez bárkit is zavart volna. A német válogatott rózsaszín mezének viselése azonban valamiért nem maradhat szó nélkül.