A Balaton környéki élelmiszerboltok nyári nyitvatartása

A nyári szezonban változik a Balaton menti élelmiszerboltok nyitvatartása, a Lidl, Penny, Aldi, Tesco és Spar üzletek is módosított időpontokban lesznek nyitva a vásárlók számára.

A Pénzcentrum cikke szerint a tó környékén lévő boltok többsége este 22 óráig tart nyitva, reggel pedig 6 és fél 7 között kezdi a napot. Az egyes áruházláncok nyitvatartási ideje a következőképpen alakul a nyár folyamán:

Lidl

A Lidl nyolc balatoni üzletében meghosszabbított nyitvatartási idővel várják a vásárlókat. Hétfőtől szombatig 6:30-kor, egyes helyeken 7-kor nyitnak, este pedig 9-kor, illetve 10-kor zárnak. Vasárnaponként reggel 7 és este 8 között tartanak nyitva.

Penny

A Penny üzletei is alkalmazkodnak a nyári időszakhoz. Hétköznapokon és szombaton legkésőbb 9-kor zárnak, vasárnap pedig Balatonalmádiban, Siófokon és Gárdonyban este 8-ig, míg a többi helyszínen a megszokott este 6 órai zárás marad érvényben.

Aldi

Az Aldi balatoni üzletei hétfőtől szombatig reggel 7 és este 10 között, Keszthelyen és Tapolcán fél 10-ig, vasárnap pedig este 8-ig lesznek nyitva.

Tesco

A Tesco boltok nyári nyitvatartása reggel 6 és este 10, illetve 11 közötti időszakra módosul. Vasárnap Keszthelyen és Balatonföldváron egy órával később, reggel 7-kor nyitnak. A Tesco a Pénzcentrumnak megerősítette, hogy a Balaton partján is elérhető az aznapi kiszállítás és az áruházi átvétel, valamint az on demand rendelés, amelyet a Foodora és a Wolt szolgáltatásával bonyolítanak le.

Spar

A Spar üzletek többsége reggel 6 és 6:30 között nyit, és este 8 és 9 között zár, de vannak kivételek, mint például Siófokon, ahol egyes boltok 22 óráig vannak nyitva. A benzinkutaknál lévő express üzletek éjjel-nappal üzemelnek. A Spar a balatoni szezonra tekintettel bővíti házhozszállítási szolgáltatását több településre, és hosszabbított áruházi átvételt vezet be Keszthelyen és Veszprémben.