Hamis főiskolai bizonyítvány miatt emeltek vádat egy nő ellen

Két alkalommal is hamis főiskolai bizonyítványt nyújtott be egy nő, aki ellen ezért többrendbeli közokirathamisítás miatt vádat emeltek. A vádlott nem járt arra a képzésre, amiről a bizonyítvány szólt, ráadásul az említett szak egyáltalán nem is létezik az adott főiskolán.

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki hamisított okiratokkal próbált érvényesülni. A vádlott állítása szerint pénzügyi és számviteli ügyintézői végzettséggel rendelkezik, azonban a főiskola, ahonnan a bizonyítvány származni látszott, soha nem is indított ilyen szakot.

Az ügy előzménye, hogy a nő 2023. április elején egy magán-munkaközvetítői tevékenységet folytató cégnél szeretett volna elhelyezkedni, és ekkor nyújtotta be a hamis okiratot. A cég azonban, amikor a kormányhivatalnál szerette volna regisztrálni a nőt, szembesült a bizonyítvány hamis voltával, mivel az ellenőrzés során kiderült, hogy a dokumentum nem hiteles.

Kiderült továbbá, hogy a vádlott már egy évvel korábban is használta ezt a hamis bizonyítványt egy másik cég nevében, ahol akkor sikerült is bejegyeztetnie magát a munkaerő-kölcsönzésre jogosító nyilvántartásba.

Az ügyészség többrendbeli közokirat-hamisítás bűntettével vádolja a nőt, és pénzbüntetés kiszabását kezdeményezi. Az ügyben a Kecskeméti Járásbíróság fog ítéletet hozni.