Tiszafüredi hulladéklerakóban tombol a tűz

Nagy területen, körülbelül 1500 négyzetméteren lángol a kommunális hulladék egy tiszafüredi lerakóhelyen, a tűzoltók nagy erőkkel küzdenek a tűz megfékezéséért.

A katasztrófavédelem csütörtök esti tájékoztatása szerint a tiszafüredi hulladéklerakóban mintegy 1500 négyzetméteren kapott lángra a kommunális szemét. A tűz oltását a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hét vízsugárral végzik a tűzoltók.

A helyszínen dolgozó egységek a lángok elleni küzdelem mellett a terület nem égő részeire földet hordanak, amit később a még égő területek letakarására használnak fel. A hulladéklerakó tulajdonosa biztosította az ehhez szükséges erőgépet, amellyel a szemetet átmozgatják.

A tűz okáról és a kár mértékéről egyelőre nem érkezett tájékoztatás. A tűzoltók jelenleg is a helyszínen vannak, és folytatják az oltási munkálatokat.

Mukics Dániel, a Katasztrófavédelem szóvivője, aki a tiszafüredi esemény kapcsán is nyilatkozott, hangsúlyozta, hogy a nagy hőségben különösen fontos figyelni a tűzveszélyre. Egy másik eset kapcsán, amely Móron történt, Mukics Dániel elmondta, hogy már 20 fok feletti hőmérséklet esetén is fennáll a hőguta veszélye egy zárt járműnél. Egy parkoló autóban a hőmérséklet akár 70 fokig is emelkedhet, mely csupán pár perc után hőgutához vezethet. Ezért fontos, hogy egyetlen percre se hagyjunk sem gyermekeket, sem háziállatokat a kocsiban, és ha ilyen helyzettel találkozunk, azonnal hívjuk a 112-es segélyhívó számot.