Travis Scott börtönbe került

A TMZ és a Guardian értesülései szerint Travis Scott börtönbe került birtokháborítás és nyilvános részegeskedés vádjával.

A Miami Beach-i kikötőben csütörtök kora reggel vették őrizetbe, majd a megyei börtönbe szállították. Jacques Bermon Webster II-ként is ismert rappert hajnali fél öt körül tartóztatták le, és birtokháborítás, valamint rendzavarás miatt vádat emeltek ellene. A 33 éves rapper 650 dolláros óvadékot nyújtott be, így várhatóan még aznap kiengedték a börtönből.

A Miami Beach-i rendőrség a dokkon találta meg a részeg Scottot, aki egy jachton keveredett bele egy balhéba, és többször is összeverekedtek az utasok. Hiába kérte a hatóság, hogy üljön le, Scott figyelmen kívül hagyta ezt, és többször felállt, majd séta közben is folytatta az ordibálást. Pár perccel később visszatért a hajóhoz, és újra balhézni kezdett. A rendőrség leírása szerint kiszámíthatatlanul viselkedett, és zavarta a kikötő és a közeli házak lakóinak nyugalmát. Amikor a rendőrség megkérdezte tőle, hogy fogyasztott-e alkoholt, Scott csupán annyit válaszolt, hogy „ez Miami”.

A rendőrség egyelőre nem szolgált további részletekkel a történtekről. A Daily Loud Twitter-oldalán közzétett egy rendőrségi fotót, amelyen a rapper láthatóan nem éppen boldog. Kylie Jenner, a rapper kedvese valószínűleg szintén nem örül a hírnek.

A TMZ híradása szerint nem ez az első eset, hogy hírességek kerülnek hasonló helyzetbe; nemrég Justin Timberlake is bajba került a hatóságokkal. Travis Scott korábban is került már botrányba, például 2021-ben az amerikai Astroworld fesztiválon történt tragédia kapcsán, amikor több százan megsérültek, és tíz ember vesztette életét egy koncertje alatt kialakult pánikban. Akkor felmerült, hogy vádat emelnek ellene, de ez végül nem történt meg. A koncert után a hatóságok nyomozást indítottak, de egyelőre nem neveztek meg felelőst. Travis Scott a koncert után közleményt adott ki arról, hogy fizeti az áldozatok temetését, és mindenkinek visszatéríti a belépőjegyek árát.

A rappernek 2023 nyarán, öt év után jelent meg új lemeze, Utopia címmel, amiről a kritikánkat itt olvashatja.