Tóth Imre Bruti a kutyapárti szereplésről

"Nyertünk, mégis vesztettünk, ahogy a TV2-ben mondanák" – értékelte a Magyar Kétfarkú Kutya Párt köztévés vitában való szereplését Tóth Imre Bruti, aki a HVG-nek nyilatkozott.

A humorista szerint az ő feladata az volt, hogy segítse Le Marietta bekerülését az Európai Parlamentbe, ám ezt nem sikerült elérniük. Ennek ellenére a XII. kerületi polgármesteri szék megszerzése sikerült, közgyűlési többséggel, így a Kutyák bebizonyíthatják, hogy "lehet ezt jobban, korrupció nélkül is csinálni". Tóth Imre Bruti, aki Debrecenben él, elkeseredett a debreceni választási eredmények miatt, mivel az akkugyárak elleni kiállása nem győzte meg a választókat, noha a városban sokan beszélnek az akkugyárak jövőjéről.

Az MKKP EP-listájának 4. helyezettje nem érezte nehéznek a köztévés vitában való részvételt, hiszen úgy vélte, "annyi feldobott labda volt, annyi hülyeséget követett már el az MTVA meg a Fidesz, hogy csak le kellett csapni őket". Egyes poénok a vitában Deutsch Tamás performansza által inspiráltak, amire reagálnia kellett. Tóth Imre Bruti szerint politikai szereplése miatt nem találnak rajta fogást, mivel közpénzt sosem látott, fellépéseiből él, és adózását a NAV látja. Hozzátette, hogy 2022-es M1-es szereplése óta nem hívják fideszes települések rendezvényeire.

A humorista politikáról való beszédet inkább saját önálló estjein részesíti előnyben, ahol a közönség éppen miatta jelenik meg, és nem akarja megsérteni a hallgatóság felét, bár elismeri, hogy így is mindig megsért valakit. Megjegyezte, hogy az emberek többsége nem követi napi szinten a politikát, mint ő, és nem szeretné őket megbántani azzal, hogy túl sokat beszél róla.