Ki lesz a győztes a spanyol–olasz rangadón?

A spanyol és az olasz válogatott mérkőzik meg egymással, ami akár egy Európa-bajnoki döntőnek is beillő összecsapásnak ígérkezik. A találkozó 21 órakor kezdődik, és a spanyolok három évvel ezelőtti vereségükért kívánnak visszavágni.

A spanyol válogatott remek formában van, hiszen első csoportmeccsükön 3-0-ra győzték le a horvát csapatot. Azonban a csütörtöki meccsen Rodri sérülése okozhat fejtörést a szövetségi kapitánynak, Luis de la Fuente-nak. Morata állapota viszont javult, és úgy tűnik, bevethető lesz a nagy összecsapáson. Laporte is hamarosan újra a pályán lehet, hiszen izomsérülése javulóban van.

Az olaszok címvédőként érkeznek, akik az Európa-bajnokságok történetének leggyorsabb gólját kapták az albánoktól saját nyitómeccsükön, de végül 2-1-re diadalmaskodtak. Luciano Spalletti szakvezető nem volt teljesen elégedett csapata hozzáállásával, és változtatásokat ígért a következő meccsre. Az olasz sajtó szerint Spalletti Mancinit és Cristantét is beveti majd a kezdőcsapatban.

A spanyolok és az olaszok közötti találkozók mindig kiemelkedőek, hiszen ez már az ötödik alkalom, hogy az Európa-bajnokságok keretében összecsapnak, eddigi mérlegük két-két győzelem. Az előző, 2021-re halasztott tornán az olaszok győztek tizenegyesekkel az elődöntőben.

De la Fuente tisztelettel beszélt az olasz csapatról, mint a nemzetközi tornák egyik esélyeséről, és klasszikus találkozóikról, amelyek akár döntők is lehetnének. Az olaszokat "valódi futballkultúrát" képviselő "nagy nemzeti csapatként" méltatta.

Az olasz középpályás, Davide Frattesi szerint a spanyol játékosok egyénileg erősebbek, de hangsúlyozta, hogy az olasz csapatnak a "lelküket" is be kell vinniük a játékba, és együtt kell küzdeniük a győzelemért.

A meccset, amely Gelsenkirchenben kerül megrendezésre, a hvg.hu percről percre közvetítésében követhetik majd az érdeklődők.

A nap további mérkőzései között szerepel a Szerbia–Szlovákia és a Dánia–Anglia találkozó is, amelyekről szintén folyamatosan frissülő tudósításokat olvashatnak 15 és 18 órától.