Bőröndben, autóval szállította felesége holttestét Madridból Belgrádba?

Spanyol nyomozók érkeztek a szerb fővárosba, hogy kiderítsék egy kolumbiai származású amerikai nő, Ana María Knezevich Henao eltűnésének körülményeit, aki el akart válni szerb férjétől és utoljára februárban jelzett életjelet Madridban.

A hatóságok gyanúja szerint David Knežević megölte feleségét, majd a holttestet Spanyolországból Szerbiába szállította. A férfi január 30-án bérelt egy Peugeot 308-ast Belgrádban, és Madridba utazott, majd hat nappal később tért vissza, éppen abban az időszakban, amikor felesége eltűnt. A rendőrség azt vizsgálja, hogy a férj a felesége holttestét egy bőröndben szállította-e magával.

Az autókölcsönző tulajdonosa szerint a férfi tíz nappal a visszaérkezése után adta vissza az autót, amelyen elsötétített üvegek voltak, a rendszámtáblák kereteit kicserélték, és két matricát levakartak róla.

A spanyol és szerb nyomozók a horvát-szerb határtól, a Batrovci határátkelőtől kezdve próbálják rekonstruálni David Knežević mozgását, és átvizsgálják a közlekedési és biztonsági kamerák felvételeit. A belgrádi főügyész szerint a szerb rendőrök spanyol és amerikai kollégáikkal együttműködve gyűjtik a szükséges bizonyítékokat.

David Knežević először azt állította, hogy Amerikából Szerbiába tért haza, és nem hagyta el az országot, azonban hamar kiderült, hogy hazudott, miután fény derült az autóbérlésre és arra, hogy a gyanúsított egy madridi barkácsboltban ragasztószalagot és festéket vásárolt. A biztonsági kamerák felvételei alapján a férfi az épület körül járt, és az észrevétlen bejutás lehetőségét kereste.

David Knežević február másodikán este hatolt be abba az épületbe, ahol felesége lakott, és attól a pillanattól kezdve Ana María Knezevich Henao nem válaszolt többé hívásokra és üzenetekre. A férj Madridban rendszámtáblákat lopott, és ezekkel indult vissza Belgrád felé. Szerbiából Floridába utazott, ahol a miami reptéren letartóztatták. A vád jelenleg emberrablás, de a holttest megtalálása esetén előre megfontolt gyilkossággá minősülhet át.

Ana és David Knežević sikeres üzletemberek voltak, cégük és ingatlanaik értékét 15 millió dollárra becsülik. Kapcsolatuk a tavalyi év végén romlott meg, és Ana Madridba költözött. A válóperes eljárás során a férj nem volt hajlandó a vagyon fele-fele arányban történő felosztására.