Pesty László és a politikai álláspontok

Pesty László, a Gerilla.hu alapítója, a Klubrádióban beszélt arról, hogy 95 százalékban egyetért Magyar Péterrel, de mégis a Fideszre szavaz.

Pesty László elmondása szerint bár jelentős mértékben osztja Magyar Péter nézeteit, azonban van egy 5 százalékos eltérés közöttük. Pesty a Fidesz "orkoktól való megtisztításában" érdekelt, míg Magyar Péter a párt teljes eltakarítását szeretné elérni. Pesty nem nézi jó szemmel, hogy a Tisza Párt Európai Parlamenti listájának első tíz helyén globalisták foglalnak helyet, akik nemzetközi szervezetekhez és vállalatokhoz kötődnek.

A Gerilla.hu jelmondata, "Support local against global!" (Támogasd a helyit a globális ellenében!), jól tükrözi Pesty helyi értékek iránti elkötelezettségét. Ugyanakkor elismeri, hogy a globalizáció keletről érkező kínai akkugyárak révén is érvényesül.

Pesty szerint a rendszerváltás már 34 éve lezárult, és bár lehet, hogy nem tökéletesen zajlott le, újracsinálni már nem lehet. Ezt példázza azzal, hogy ha a rendszerváltás nem történt volna meg, Magyar Péter nem tudna szabadon demonstrálni az Andrássy úton. Pesty hozzátette, hogy ha a rendszerváltás nem sikerült volna, a rendőrök Yamaha-motorokon érkeznének, és gumibottal bántalmaznák, illetve letartóztatnák a tüntetőket.

Végül Pesty, noha 95 százalékban egyetért Magyar Péterrel, a Fideszre szavazott, ami ellentmondásosnak tűnhet, de ő ezt tényként kezeli. Eközben Magyar Péter iránti támogatás egyre növekvő kulturális jelenséggé válik, amit a Youtube-on megjelenő, hozzá írt dalok is tükröznek. Ezek a dalok, mint például a Magyar Péter felnyitotta a szemünket! című szerzemény, Magyar Pétert mintegy hősként ábrázolják, és a NER elleni fordulását dicsőítik. A dalok népszerűsége jelentős, egyes videók már 25 ezer megtekintés körül járnak. Az alkotó, DjTheclownMedia korábban popslágerek és Zámbó Jimmy-számok remixeit készítette, de Magyar Péterhez kapcsolódó dalai sokkal nagyobb hallgatottságot értek el. Az, hogy ezek a dalok komoly szándékkal vagy paródiaként születtek-e, egyelőre kérdéses.