Bobby Ewing mentheti meg a magyar gombfocit

Patrick Duffy és Scherer Péter együtt szerepelnek egy gombfocis sportfilmben, amely ősszel kerül a mozikba, és a magyar sportolók iránti szurkolást is erősítheti.

A Lepattanó című film, melyet Vékes Csaba rendezett, szeptember 26-án debütál a hazai mozikban. A romantikus, gombfocis sportvígjáték érzelmes és humoros történetet mesél el az esendőségről, a szeretetről és a kitartásról, miközben tiszteleg a magyarok által kedvelt gombfoci előtt. A film főszereplői között találjuk Scherer Pétert és a Dallas sorozatból ismert Bobby Ewingot, azaz Patrick Duffy-t, valamint Derzsi Dezsőt, Waskovics Andreát, Rába Rolandot, Elek Ferencet, Gáspár Sándort, Györgyi Annát és Mucsi Zoltánt.

A történet középpontjában Kálmán áll (Scherer Péter alakításában), aki számára a gombfoci nem csupán gyerekjáték, hanem komoly sportág. Csapatával az Európa-bajnokságra készülnek, ám váratlan pénzügyi nehézségek miatt kizárják őket a selejtezőből, ami válságba sodorja őket. Egy váratlan fordulat azonban új reményt hoz, amikor egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből 100 millió forintot utal a csapat számlájára, így újra felcsillan a remény az Európa-bajnokságon való részvételre.

Gönye László, a film társforgatókönyvírója egyetemista korában fedezte fel a professzionális gombfocit, a szektorlabdát, és a benne rejlő különleges szubkultúrát. Emlékei és tapasztalatai adták a film ötletét. A Lepattanó alkotói remélik, hogy a Doraya Bouandel által készített lelkesítő hangulatú teaser nemcsak a filmhez, hanem a magyar sportolók iránti szurkoláshoz is kedvet csinál a nyáron.

Az idei nyár a sportról szól, a labdarúgó Európa-bajnokságot szinte közvetlenül a párizsi olimpia követi. A Lepattanó jóvoltából az olimpia után is lesz miért szurkolni: a film szeptember 26-án érkezik a hazai mozikba. A gombfoci egyébként igazi hungarikum, ráadásul ma már nemzetközileg is rendkívül népszerű sportág.

A film első trailere szerdán jelent meg, amelyet tudatosan időzítettek az éppen zajló foci Eb-re, és a párizsi olimpia is lázban tartja a sportrajongókat. A JUNO11 Distribution által forgalmazott film forgatása még tavaly szeptemberben kezdődött, és eddig összesen 340,6 millió forint állami támogatást kapott a Nemzeti Filmintézet oldalán megjelent adatok szerint. A Lepattanó című romantikus sportvígjátékot Vékes Csaba írta és rendezte, társforgatókönyvírója Gönye László, producerei Roskó Péter és Scherer Péter, kreatív producere Scherer Péter. Az alkotás operatőre Dévényi Zoltán, gyártásvezetője Krékits Péter, látványtervezője Takács Eszter, jelmeztervezője Pirityi Emese, zeneszerzője Kovács Márton, a rendezőasszisztens Bednárik László. A főbb szerepekben Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Rába Roland, Elek Ferenc, Gáspár Sándor, Györgyi Anna, Mucsi Zoltán és Patrick Duffy látható.