Füllkrug megvédte a németek vitatott gólját

A Németország–Magyarország Európa-bajnoki csoportmérkőzés után Niclas Füllkrug, a Borussia Dortmund támadója egy sajtótájékoztatón védelmébe vette a német válogatott vezető gólját, amelyet Jamal Musiala szerzett.

A találkozó egyik legfőbb beszédtémája a németek vezető góljának szabályossága volt, amelyet több magyar játékos is vitatott, mondván, hogy a játékvezető nem fújta meg a szabálytalanságot. Füllkrug angolul válaszolt az újságíróknak, kijelentve, hogy véleménye szerint a találat teljesen szabályos volt. Ezt követően elővett egy képet a telefonján, amelyen Willi Orbán érintkezik a német csapatkapitánnyal, és felvetette a kérdést, hogy ez is szabálytalanság-e, majd gyorsan válaszolt is, hogy „nem, természetesen ez sem szabálytalan”.

A támadó hozzátette, hogy Ilkay Gündogan, a német csapatkapitány nem a legizmosabb, és nem is túl magas, utalva arra, hogy a helyzet csupán egy test a test elleni szituáció volt, amelyből Gündogan jött ki jobban.

A meccs utáni eseményeket és a játékosok nyilatkozatait az Indexen követhetik, ahol meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók és érdekességek is megtalálhatók. Az Index Európa-bajnoki melléklete további tartalmakkal, mint a menetrend, a csoportok állása, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is bővíti az olvasók tájékozódását.