Orvosi műhiba miatt elvesztette kutyáit Miló Viki

Miló Viktória, az egykori világbajnok bokszoló, aki csivavatenyésztőként is ismert, orvosi műhibát gyanít kutyái elvesztése kapcsán, és bírósági útra tereli az ügyet.

Az egykori sportoló, aki 2022 decemberében még kiskutyák érkezését várta, tragédiáról számolt be: három kiskutyáját elvesztette, az anyakutya élete is veszélybe került. Viktória szerint a történtek mintha egy horrorfilm részei lettek volna. A kiskutyák boncolása után, és az anyakutya hosszas orvosi kezelése során félt attól, hogy a tenyészszuka méhét is elveszíti.

Viki az igazságügyi szakvélemények és a boncolási jegyzőkönyv alapján úgy véli, hogy orvosi műhiba történt, és a császármetszést végző orvos korán segítette világra a kiskutyákat. Az ügyben jogi segítséget kért, és bár próbálkozott peren kívüli egyezséggel az állatorvosi rendelővel, ez nem vezetett eredményre. Viktória elmondása szerint a tragédia mély nyomot hagyott benne, és úgy érzi, a történtek tönkretették a jövőjét.

A csivavákat gyermekként szerető Viktória kilenc év munkáját látja kárba veszni, és úgy érzi, sosem fogja tudni feldolgozni a veszteséget. A tenyésztéssel kapcsolatos tervei is a múlté, és bár a tanítványai és barátai támogatását élvezi, a bánat és az életkedv elvesztése jelentős terhet rótt rá. A kutyák iránti szeretete azonban segített neki a depresszióból való kilábalásban.

Dr. Deim Zoltán igazságügyi állatorvos szakértőt Miló Viki az ügy kivizsgálására kérte fel. Dr. Deim a császármetszés idejének, a várandósgondozásnak és a szülés időpontjának megfelelőségét vizsgálta, és hiányosságokat talált.