Kovács Patrícia a válás utáni újrakezdésről és példakép szerepéről vallott

Kovács Patrícia, aki 2017-ben vált el Gusztos Pétertől, őszintén beszélt a válás utáni nehézségekről, az újrakezdésről és arról, hogy példaképként is elismerést kapott. A színésznő elárulta, hogy pszichoterápiára járt, és különböző spirituális gyakorlatokat is bevetett, hogy úrrá legyen a helyzeten.

Kovács Patrícia és volt férje, Gusztos Péter 9 év együtt töltött idő után döntöttek úgy, hogy különválnak, de közös gyermeküket továbbra is együtt nevelik. A színésznő a válás után összetört, hiába próbált a színpadon helytállni. Kovács bevallása szerint rádöbbent, hogy felelősséget kell vállalnia saját döntéseiért, és nem másokat hibáztatni azokért. Elkezdett pszichoterápiára járni, és különböző módszereket alkalmazott, mint például a karmikus asztrológia, az angyalozás és a jóga. "Mertem segítséget kérni, és milyen jól tettem!" – mondta a Nők Lapjának adott interjúban.

Kovács elmesélte, hogy kilenc hónap kellett ahhoz, hogy újra úrrá legyen az életén, és úgy érezze, hogy új életet "kihordott". Régebben mindenáron meg akart felelni másoknak, ami gyakran búra alatt érzéshez vezetett. Nem tudta meghúzni a határait, attól tartva, hogy ha ellentmond, akkor a másik azt gondolja majd, hogy nem szereti eléggé. "Holott valójában saját magamat nem szerettem eléggé" – tette hozzá. A változás eredményeképpen ma már képes határozottan meghúzni a határait, és felvállalni az igényeit. Ha szükséges, képes nemet mondani, és nem foglalkozik azzal, hogy a másik megsértődik-e. Kovács most már csak olyan feladatokat vállal el, amelyeket szeret csinálni, legyen az szerep vagy más felkérés, és a baráti körének felétől is megvált, mert nem szeretne többé mérgező kapcsolatokat és feszültséget maga körül – idézi a Blikk a színésznőt.

A Nők Lapja Példakép Díj idén első alkalommal került kiosztásra, és Kovács Patrícia is helyet kapott a jelöltek között, mint példakép a kultúra terén. A díjátadó ünnepséget a Művészetek Palotájában tartották, ahol a színésznő mellett más kiemelkedő teljesítményt nyújtó civilek is elismerést kaptak. A díjat a Nők Lapja kiadásának 75. évfordulója alkalmából hozták létre, hogy olyan hétköznapi hősöket díjazzanak, akik a közösségért dolgoznak és határokat feszegetnek.

: Blikk : Nők Lapja