Julian Nagelsmann a német-magyar után: Novemberben nem nyertük volna meg ezt a meccset

Pár hónap alatt jelentősen megváltozott a német futballválogatott megítélése, és mára az Európa-bajnokság egyik favoritjáról beszélnek.

Tavaly novemberben a német válogatott két kellemetlen vereséget is elszenvedett, először a törököktől Berlinben, majd az osztrákoktól Bécsben, ami komoly kétségeket vetett fel a csapat Európa-bajnoki esélyeivel kapcsolatban. Azonban a müncheni nyitómeccsen és a magyarok elleni második csoportmeccsen nyújtott teljesítményükkel bebizonyították, hogy továbbra is számolni kell velük, és így a legjobb 16 közé jutottak.

Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya a magyarok elleni győzelem után kiemelte, hogy a csapat fejlődésen ment keresztül, és novemberben nem nyerték volna meg ezt a meccset. Nagelsmann szerint a csapat nem brillírozott mindig, különösen a mérkőzés első harmadában, amikor a magyar válogatottnak több lehetősége is volt, de a németek végül mindent beleadva megakadályozták a gólszerzést. A kapitány hozzátette, hogy a meccs elején túl sok rögzített helyzetet engedtek a magyaroknak, akik ebben erősek, és ez több védenivalót is jelentett Manuel Neuer számára.

A továbbjutással Nagelsmann bebiztosította a szövetségi kapitányi állását, hiszen 2026-ig szóló szerződését felbonthatták volna, ha az Eb-n kiesnek a csoportból. Ilkay Gündoğan, a német csapatkapitány és a második gól szerzője szerint a csapat egyre jobb formában van, de a nagy tornákon mindig szükséges a nehézségek leküzdése és a lehetőségek kihasználása. Manuel Neuer, a német válogatott kapusa pedig kiemelte, hogy bár tudták, nem lesz könnyű dolguk a magyarok ellen, örülnek a domináns játéknak és a megérdemelt győzelemnek. Neuer szerint Németország mindig az esélyesek közé tartozik, de a következő, Svájc elleni mérkőzés lesz a csoport legnehezebb találkozója, amire alaposan fel kell készülniük.