Johnny Depp visszatérhet a Karib-tenger kalózaiba?

Terry Rossio forgatókönyvíró szerint tárt karokkal várják Johnny Deppet a Karib-tenger kalózai forgatására, bár a Disney még nem erősítette meg a színész visszatérését.

A DailyMailnek adott interjúban Rossio elmondta, hogy a színésznek sikerült rendeznie a dolgait, és a Disney által korábban zöld utat kapott filmsorozat mozis folytatásában is szívesen látnák vissza. Azonban arról, hogy Depp visszatér-e a főszerepben, még nem született döntés.

Rossio hozzátette, hogy a színészt korábban visszaélésekkel és alkoholizmussal vádolták, de szerinte ezek nem befolyásolják a franchise újjáélesztését. A forgatókönyvíró szerint a lényeges kérdések a méltó történet, a jó forgatókönyv, a rendezés minősége és a pénzügyek megoldása körül forognak. Rossio szerint a rajongók szeretik Johnny Deppet, és a színész személye nem képezi akadályt a visszatéréséhez.

Jerry Bruckheimer, a filmsorozat producere tavaly reményét fejezte ki, hogy Depp visszatérhet Jack Sparrow szerepébe, de a Disney hozzáállását ebben a kérdésben még nem erősítették meg. Rossio szerint a legjobb kalózfilm az lenne, ha az eredeti szereplőgárdát, köztük Deppet, Gore Verbinskit, Jeffrey Rush-t, Orlando Bloomot, Kevin McNeelyt és Keira Knightleyt is visszahoznák.

2022 nyarán az esküdtek Johnny Deppnek adtak igazat az Amber Heard elleni perben, de a színész ellen felhozott vádak jelentős károkat okoztak karrierjében. A Disney is távolságot tartott tőle, és a Legendás állatok: Dumbledore titkai című filmben már nem ő játszotta Grindelwaldot, valamint a Karib-tenger kalózai hatodik részében sem tervezték a visszatérését. Az ítélet kihirdetése óta azonban a Disney egy háromszázmillió dolláros ajánlattal próbálta visszacsábítani a színészt.