Jánosi György köszönetet mondott terapeutájának versben

A volt sportminiszter, Jánosi György komoly segítséget kapott, és három hónappal az összeomlása után már pozitívabban látja az életet, vidám verseket ír.

Jánosi György, az MSZP egykori alapítója és volt sportminisztere, egy márciusi éjszakán közösségi oldalán vészjósló üzenetet hagyott, ami sokkolta barátait és párttársait. Az üzenet után rendőrt és mentőt hívtak a szekszárdi otthonához, és kórházba szállították. A korábbi sportminiszter komor hangvételű versei segélykiáltásként hatottak, még Medgyessy Péter volt kormányfő is aggódott érte. Szerencsére időben megérkezett a segítség, és Jánosi lánya, Eszter szerint az állapota napról napra javul, hamarosan elhagyhatja a kórházat.

A felépülés hosszabb időt vett igénybe, de Jánosi már érezhetően jobban van, és köszönetet is mondott terapeutájának, Dr. Blaskó Ágnesnek, egy versben, amelyet néhány nappal ezelőtt írt.

Barátai örömmel látják, hogy Jánosi jobban érzi magát. Pártai Lucia, az Eumet.hu ügyvezető igazgatója és meteorológus, aki a “Derűs napot!” című magazinműsorát vezeti a Rádió Bézsen, elmondta, hogy Jánosi pozitívabb verseit szeretné felhasználni adásban, és meg is kapta hozzá az engedélyt. Pártai szerint a versek minőségéből is látszik, hogy Jánosi mennyire mélyen átlátja a társadalmi és környezeti folyamatokat.

Baja Ferenc, korábbi környezetvédelmi miniszter és Jánosi régi barátja, elmondta, hogy Jánosi már beszél emberekkel, de csak azokkal, akiknek nincs közük a politikához. Baja próbálkozik a kapcsolattartással, de tiszteletben tartja Jánosi döntését, hogy nem akar politikával foglalkozni. Baja szerint Jánosi számára a mai világban érzékelhető helyzet életfájdalom, és a politikai életük az elmúlt tíz évben kudarcot vallott.