Irány az árnyék! Akár 36 fok is lehet ma, garantáltan elolvadunk

Csütörtökön a kánikula folytatódik, a legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti a 36 fokot is.

Csütörtökön túlnyomóan napos időre számíthatunk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, illetve kisebb koncentrációban szaharai por is lesz felettünk. Csapadék nem várható. Az egyre nagyobb területen északira, északkeletire forduló szél élénk, helyenként erős lökésekkel kísérhető. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 36 fok között alakul, az északkeleti és északnyugati tájakon mérhetjük a 30 fok alatti értékeket. Késő estére 20 és 28 fok közé csökken a hőmérséklet.

Pénteken általában sok napsütésre lehet számítani, gomoly- és fátyolfelhőkkel, amelyek helyenként vastagabbak is lehetnek. A szaharai por koncentrációja tovább növekszik felettünk, ami valamelyest visszafoghatja a hőmérsékleti maximumokat, így a maximum-hőmérséklet inkább 37, 38 fok körül alakulhat, nem pedig 39, 40 fok körül. Csapadék továbbra sem valószínű. Időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél.

Szombaton erősebb gomolyképződés és fátyolfelhők mellett sok napsütés ígérkezik. Szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar, és a hidegfront hatására saras esőre is számíthatunk. A szél egyre nagyobb területen fordul északnyugatira, északira és megerősödhet. A hajnali 16, 24 fokról délutánra 29 és 37 fok közé melegszik fel a levegő, a délkeleti részen mérhetik a magasabb, északnyugaton az alacsonyabb értékeket.

Vasárnap is sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. Többfelé megélénkülhet, néhol megerősödhet az északi, északkeleti szél. A minimum hőmérséklet 14 és 22, a maximum-hőmérséklet pedig 28 és 35 fok között alakulhat, a délkeleti részen lehetnek a magasabb értékek.