Goldman Sachs: Három részvény, amit érdemes megfontolni

A Goldman Sachs frissítette a globális "Conviction List" nevű toplistáját, amelyen vételi szempontból izgalmas részvényeket gyűjtenek össze. Az újonnan felkerült részvények között szerepel az Elite Material, a Thai Oil és a Signify, amelyek a bank elemzése szerint legalább 40 százalékos felértékelődési potenciállal rendelkeznek.

A "Conviction List - Directors' Cut" célja, hogy a befektetők számára egy aktívan és rendszeresen felülvizsgált, 15-25 vételi minősítésű részvényt tartalmazó válogatást kínáljon. A részvényeket a bank belső bizottsága által kijelölt csoport választja ki az egyes régiókra vonatkozóan.

Az Elite Material, egy tajvani elektronikus alkatrészgyártó vállalat, mesterséges intelligencia területén tevékenykedik, és jelentős piaci részesedéssel rendelkezik az AI-alapú PC-k, szerverek és okostelefonok területén. A cég a csúcskategóriás/nagysebességű CCL gyártásában is vezető szerepet tölt be, és termékeinek ára mintegy 20 százalékkal magasabb, mint versenytársaié, miközben globális piaci részesedése meghaladja a 40 százalékot. Az Elite Material részvényeivel a tajvani tőzsdén kereskednek, és megtalálhatóak a SmartETFs Asia Pacific Dividend Builder ETF-ben. A Goldman Sachs 685 új tajvani dollár célárat adott meg a részvényre, ami 48 százalékos felértékelődési potenciált feltételez a csütörtöki záróárhoz képest.

A Thai Oil, egy kőolaj-finomító vállalat, erős cash flow-termelése, csökkenő capex intenzitása és javuló eredménytermelő képessége miatt került fel a listára. A vállalat Clean Fuel projektje 45 százalékos kapacitásnövekedést és hordónként 40 százalékos EBITDA-marzsot ígér, ami évi 37 százalékos EBITDA-növekedést jelenthet 2024 és 2026 között. A Thai Oil a thaiföldi tőzsdén jegyzett, és amerikai letéti jegyként is elérhető a Nasdaq-on. A Goldman 75 thai baht (2,04 dollár) célárfolyamot tart fenn a részvényre, ami 44 százalékos felértékelődési potenciált jelent.

A holland Signify, korábban Philips Lighting néven ismert világítástechnikai vállalat, szintén helyet kapott a listán. A vállalatot az európai építőipari ágazat várható fellendülése miatt tartják ígéretesnek, hiszen ez a szegmens a cég legnagyobb végpiaca. A Goldman szerint a végpiaci készletcsökkenés mélypontot érhet el, és a cég marzsai ezzel párhuzamosan elkezdhetnek gyorsulni. A Signify részvényeivel az amszterdami tőzsdén és ADR-ként a Nasdaq-on kereskednek, a Goldman Sachs pedig 38 eurós célárat határozott meg, ami 64,4 százalékos emelkedést jelent a szerdai záróárhoz képest.

A fenti információk nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak. Részletes jogi információért forduljon szakértőhöz.