Ittasan és bedrogozva okozott halálos balesetet, mégis elkerülheti a börtönt a futballvezér fia

A bukaresti legfelsőbb bíróság helyben hagyta Mario Iorgulescu felülvizsgálati kérelmét, és eltörölte a korábban kiszabott büntetést, így a per másodfokon folytatódik.

Mario Iorgulescu, a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) elnökének, Gino Iorgulescunak a fia, nem tölti le azt a 13 év és 8 hónapos szabadságvesztést, amelyet a bukaresti ítélőtábla szabott ki rá. A büntetést azért kapta, mert 2019-ben alkohol és kokain hatása alatt vezetve halálos közúti balesetet okozott.

A tragikus esemény 2019. szeptember 8-án történt, amikor Mario Iorgulescu egy mulatságon vett részt, majd ittasan és drog hatása alatt autóba ült és Bukarest felé vette az irányt. Az ügyészség szerint a véralkoholszintje ekkor 1,96 ezreléket mutatott. A fővárosban egy kereszteződésben áthajtott a piroson, majd a szembejövő sávba tévedve 143 km/h sebességgel frontálisan ütközött egy másik autóval, melynek vezetője a helyszínen életét vesztette.

A balesetet követően Mario Iorgulescut szülei egy magánrepülőgépen Olaszországba, egy magánklinikára szállították, ahol kezelés alá helyezték. Az ügyészek és a bírák a büntetőeljárás során egyszer sem hallgatták ki.

Az ítélet kihirdetése után az ügyvédek bejelentették, hogy további jogi lépéseket terveznek a szankció ellen, és nem zárják ki a Nemzetközi Emberjogi Bíróság felkeresését sem. Az olaszországi bíróságok már korábban kimondták, hogy Mario Iorgulescu beteg, így nem zárható börtönbe. Ügyvédje, Virgil Boglea szerint súlyos pszichés problémái vannak, és fogyatékosságát igazoló dokumentumokkal rendelkezik, jelenleg is egy intézetben van kezelés alatt.