„Donald Trump Jr. pontosan tudja, ki-kicsoda Magyarországon”

Üzleti előadást tartott Budapesten Donald Trump legidősebb fia, aki meglepően sokat tud Magyarországról és az állam üzleti helyzetéről. Ifjabb Donald Trump közvetlen és érdeklődő volt a jelenlévőkkel, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) pozitívan értékelte a találkozót.

Magyarországon járt Donald Trump fia, ifjabb Donald Trump, aki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének meghívására érkezett a fővárosba egy üzleti konferenciára. Az Egyesült Államok 45. elnökének legidősebb fia előadásában saját globális gazdasági helyzetértékelést tartott, beszélt a folyamatok irányairól, intenzitásáról és ezeket a személyes tapasztalataival ötvözte. Előadásában Magyarországot is szóba hozta, üzletemberként olyan fogalmakkal írta le, mint kiszámíthatóság, jogbiztonság, stabilitás, valamint az állam és a vállalkozások partnersége.

Nagy Elek, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint büszkén hívhatnak Magyarországra olyan sikeres embereket, amilyen az ifjabb Donald Trump is, mert minden okunk meg van rá, hogy büszke ország legyünk a tudósaink, találmányaink, korszakos ötleteinknek hála.

Nagy Elek a beszámolójában úgy fogalmazott, „Donald Trump Jr. pontosan tudja, ki-kicsoda Magyarországon”. Gazdasági helyzet, jogi környezet, nemzetközi kapcsolódások, nemzeti sajátosságok, regionális lehetőségek terén is tájékozott volt, és a jelen lévő egyetemistákkal, vendégekkel közvetlen volt, „érdeklődve, hosszasan beszélgetett”.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt héten csütörtökön a Karmelita kolostorban fogadta ifjabb Donald Trump üzletembert, a korábbi amerikai elnök fiát, akivel a magyar-amerikai kapcsolatok jövőjéről, az illegális migrációról valamint az orosz–ukrán háborút lezáró béketeremtési lehetőségekről cserélt eszmét.

Orbán Viktor Twitteren osztotta meg a találkozóról készült képet, amelyen így fogalmazott: „Had a great meeting today with @DonaldJTrumpJr in Budapest. We discussed how we can make Hungarian-US relations great again, as they were under the presidency of @realDonaldTrump 🇭🇺🇺🇸”.