Újabb fantom bukkant fel, a Margitszigeten

Már az elején kérdések merültek fel a Margitszigeti Szabadtéri Színházban: vajon egy kevéssé ismert angol musical sztár képes lesz-e megtölteni a nézőteret? Bradley Jaden önálló estjén jártunk, ahol a színész megmutatta, hogy külföldön szerzett elismerése nem véletlen.

Hosszú haj, borosta, tetoválások a kézfejen és gigantikus gyűrűk az ujjakon – nem tipikus musical színész külső, de Bradley Jaden éppen ilyen megjelenéssel lépett a Margitszigeti Szabadtéri Színház színpadára. Merész vállalás volt meghívni egy olyan előadót, aki külföldön főszerepeket játszik, de Magyarországon még nem vált ismertté. A hazai közönség általában olyan neveket részesít előnyben, mint Sasvári Sándor vagy Dolhai Attila, akik a műfaj szerelmeseinek közkedveltek, szemben a Broadway vagy a West End sztárjaival, akiket kevésbé ismernek itthon.

A 2024. június 18-i koncert ellenére sokakat vonzott a híres szabadtéri helyszínre, és bár nem volt teltház, Bradley Jaden sikerrel adott elő két órás koncertet. A brit művész hitelesen adta elő azokat a dalokat, amelyeket színpadi előadásokban szokott, és a közönség is nagyra értékelte a teljesítményét.

Jaden a turnéja során több várost is meghódított, köztük Budapestet, Triesztet, Londont és New Yorkot. A koncerten elmondta, hogy a műsorban olyan dalok csendülnek fel, amelyek a karrierje során fontosak voltak számára, és amelyek személyes hatással voltak rá. A színész életútjáról is mesélt, és bemutatta, hogy mikor és miért énekelte a különböző dalokat, amelyek között olyan darabok szerepeltek, mint a Shrek, a Ghost, a Camelot, a Wicked, a Nyomorultak vagy Az Operaház Fantomja.

A koncertet egy videó nyitotta, amely bemutatta Jaden szerepeit, majd a Heureka Pop Orchestra kíséretében kezdődött az előadás. A Shrek musical nyitányával indult a műsor, és Jaden hálás volt a közönségnek, többször is megköszönve a jelenlétüket, és méltatva a helyszínt és Budapestet. A magyar közönség lelkesedése is hozzájárult ahhoz, hogy a színész jól érezze magát.

A hangosítás nagyban hozzájárult az est színvonalához, bár a halkabb hangoknál néha a zenekar elnyomta a színész hangját. Ennek ellenére Jaden hangja lenyűgözte a közönséget, ami alapján érthető, hogy miért vált sztárrá a West Enden.

Az est során Jaden több duettet is énekelt, többek között Sándor Péterrel, az Operett Színház társulati tagjával, aki a Jekyll és Hyde-ból adott elő egy dalt, és Zizi Strallen brit színésznővel, aki a Mary Poppins címszerepét is alakítja. Ők ketten is énekeltek együtt, a Sunset Boulevard-ból a Too much in love to care-t. Jaden a műsor második felében jazzesebb dalokat is előadott, köztük a Sway-t és az I Can’t Make You Love Me-t.

Az este ünnepélyes hangulatban telt, ahol a tehetség, a művészet és a minőségi színjátszás állt a középpontban. A produkció végén Jaden előadta Az Operaház Fantomja-ból a The Music of The Night-ot és a Nyomorultak-ból a Stars-t, amit a közönség állva tapsolva és üdvrivalgással jutalmazott.