Az amerikaiak 260 millió forintos páncélautója, a Rezvani Arsenal

Az amerikai Rezvani cég legújabb páncélautója, az Arsenal, minden extravagáns funkciót magában foglal, amit csak el tudunk képzelni egy James Bond film járművétől.

A Rezvani márka évek óta gyárt különleges, golyóálló járműveket, mint például a Vengeance SUV-t vagy a Hercules 6×6-ot, melyek mind rendkívül feltűnő megjelenésűek. Az új modell, az Arsenal, egy átalakított Cadillac Escalade alapjaira épül, és képes ellenállni a nagy kaliberű lövedékeknek is, egészen a B6-os ballisztikai szintig, ami védelmet nyújt akár egy AK47-es gépkarabély tüzével szemben is.

A Rezvani a páncélozásnál egy új, kompozit anyagot használ, amelynek köszönhetően a jármű tömege 453 kilogrammal könnyebb, miközben ugyanazt a ballisztikai védelmet nyújtja, mint a cég korábbi modelljei. Az Arsenal vásárlói háromféle motor közül választhatnak: egy 420 lóerős, szívó 6.2 literes V8-as, egy 700 lóerős turbós V8-as, valamint egy ésszerűbb, 3.0 literes soros hathengeres turbódízel.

Az exkluzivitását tovább növeli, hogy a Rezvani csak 100 darabot gyárt belőle világszerte, és ha valaki minden lehetséges extrát beépíttet, akkor a vételár akár 697 250 dollárig (körülbelül 258 millió forint) is emelkedhet.

Az Arsenal további különlegességei közé tartozik a robbanás elleni védelem, füstfüggöny, termikus éjjellátó rendszer, elektromágneses impulzusvédelem, robbanószerkezet-érzékelő, golyóálló mellény és sisak, elektromosan működő ajtókilincsek, sziréna és kürt, stroboszkóp és vakító fények, zárt kommunikációs rendszer, gázálarc, elsősegély- és hipotermia-készlet, valamint paprikaspray-fegyver.