Apple eltávolítja egy francia rádiócsatornát a kínai App Store-ból

Az Apple a kínai hatóságok kérésére kivette a Radio France francia közszolgálati műsorszóró France Inter csatornájának alkalmazását a kínai App Store kínálatából. A francia társaság csütörtökön közölte, hogy sajnálja a döntést, mivel így a kínai hallgatók nem férhetnek hozzá az ellenőrzött információkat tartalmazó műsoraikhoz. Az RF digitális tartalmaiért felelős vezetője, Laurent Frisch szerint a döntés hátterében a "Hszi Csin-ping, a vörös herceg" című podcast állhat, amely a kínai elnökről szól.

A kínai hatóságok ismertek arról, hogy szigorúan ellenőrzik és cenzúrázzák azokat a médiumokat, amelyek rossz fényt vetnek a pekingi kormányra vagy feszültséget szítanak a társadalomban. Az Apple korábban, áprilisban már eltávolított más alkalmazásokat is, mint például a WhatsApp üzenetküldőt és a Threads közösségi oldalt, amikor a hatóságok nemzetbiztonsági okokból kérték ezek eltávolítását.

Az Apple termékei, köztük az iPad és az iPhone, nagy népszerűségnek örvendenek Kínában, és a vállalat igyekszik jó kapcsolatot ápolni a kínai kormánnyal.