A magyar válogatott küzdelme a németek ellen

Lejátszotta második csoportmeccsét a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságon, ahol Marco Rossi csapata szervezettebben és kevesebb hibával futballozott, mint korábban Svájc ellen, de ezúttal is Németország jelentette az ellenfelet.

A német csapatban számos világsztár szerepelt, többek között a Bayern München, a Bayer Leverkusen, a Bajnokok Ligája-győztesek és spanyol topcsapatok játékosai, valamint a londoni sztárcsapatok képviselői is. Összesen 489 mérkőzés tapasztalatával léptek pályára, ami átlagosan 44,5 találkozót jelentett az idei szezonban a legmagasabb szinten. A magyar csapat kevesebb helyzetet és labdabirtoklást tudott felmutatni, de az elmúlt időszak eredményei mellettük szóltak, hiszen korábban már voltak szép eredményeik a németek ellen.

A magyar válogatottban két változtatás történt a svájciak elleni kezdőcsapathoz képest: Dárdai Márton és Bolla Bendegúz is lehetőséget kapott. A magyar játékosok összesen 335 mérkőzéssel rendelkeztek a lábaikban az idényben, ami 30,5 találkozót jelentett átlagban.

A németeknél Toni Kroos kiemelkedő passzhatékonysággal és Ilkay Gündogan vezérletével domináltak, míg a magyar oldalon a kontrák és a pontrúgások jelentették a legnagyobb reményt. Manuel Neuer több veszélyes helyzetben is hárított, így a németek előnyben maradtak.

A második félidőben a magyar csapat már nem tudott olyan friss és vagány lenni, mint az első játékrészben. A cserék sem hoztak előrelépést, Kleinheisler László beállása után sem sikerült a várt löketet adni a csapatnak. A németek minőségi frissítést hoztak a pályára öt Bundesliga-játékossal, akik az elmúlt szezonban 56 gólt és 42 gólpasszt produkáltak.

Szoboszlai Dominik, a csapatkapitány is elfáradt a mérkőzés végére, és már nem tudta a szokásos vezéregyéniségét megmutatni. A magyar válogatott 2–0-s vereséget szenvedett, de a csapat és a stratéga, Marco Rossi továbbra is jó úton halad.

A magyar válogatott továbbra is fejlődik, és bár Németország még nem a mi szintünk, büszkék lehetünk a csapatra és a stratégára.