6363: Annyira kúl a hiphop, hogy még a komolyzenészek is ezt tanulják

A Telex After legutóbbi vendégei között volt a 6363, amely Sára Gergely rapprojektjéből fejlődött ki zenekarrá. Az adásban Sára mellett Gáll Barnabás trombitás is részt vett, aki korábban többek között a Carson Comával és a GranCanadával zenélt.

Sára Gergely elmondta, hogy a zenekaros felállás lehetővé teszi, hogy a zene nem csak rajta múlik, és a zenészek aktívan hozzájárulnak a hangzáshoz, nem csupán session zenészekként funkcionálnak. Gáll Barnabás a Metamatika lemez hangzásának kedvelése miatt került kapcsolatba a 6363 projekttel, és mivel már korábban is közreműködött a rapper lemezén, természetes volt, hogy zenekari tagnak kérjék fel.

A hiphop iránti szeretetét Gáll Barnabás Anderson .Paak és Mac Miller életművének köszönheti, és úgy véli, hogy a műfaj akkor vált igazán népszerűvé Magyarországon, amikor a Roots és a Badbadnotgood zenéjére rákaptak az emberek.

Sára Gergely szerint a hiphop mára egyértelműen a popzene részévé vált, és még a komolyzenészek is ezt tanulják. A rapper kiemelkedik a magyar hiphop mezőnyben irodalmi utalásaival, és még a félig vicces dalokban is felfedezhető valamilyen mélység.

A Kord lemez Hogy vagy? című dalában Fluor is közreműködik, amely a kommunikáció elcsépeltségét mutatja be. A lemezen található további dalok, mint az Összevissza beszélek és az Unom, az érdektelenség és a depresszió témáit dolgozzák fel.

Sára Gergely szerint a lemez egyfajta terápiás folyamatot is tükröz, amely segített neki megtanulni, hogy ne csak szélsőségekben gondolkodjon. A rapper a lemezét egyfajta high-fashion, de mégis utcai viseletként jellemezte, és elárulta, hogy a következő lemez címe Bársony lesz.

A 6363 kapcsolatot ápol az Analog Balatonnal és Szendrői Csabával (Elefánt) is, akikkel közösen írták a társadalomkritikus Tönkretesszük a barbiebabákat című dalt, amely a fogyasztói társadalom elleni lázadást fejezi ki.

Az interjúban szereplő idézeteket a Telex After legújabb adásában hallgathatják meg az érdeklődők.