A Fishing on Orfű idén képzőművészeti minifesztivállal jelentkezik

A Fishing on Orfű fesztivál a megszokott zenei programok mellett idén kiemelt figyelmet fordít a képzőművészetekre, drMáriás Munkácsy-díjas festőművész, zenész védnöksége alatt.

A "Képzőművészet on Orfű" projekt keretében közel 100 alkotó műveit tekinthetik meg a látogatók hat különböző helyszínen, több száz négyzetméteren. A képzőművészeti programban neves művészek, fiatal tehetségek és pécsi egyetemi hallgatók alkotásai kapnak helyet. A legnagyobb kiállítási elem a "Galéria egy szerpentinen" című tárlat, amely 50 művet vonultat fel az erdei árnyékos részen, a Borfalu felett.

A kiállított alkotók között olyan neves képzőművészek művei is megtekinthetők, mint Bada Dada, Bánki Ákos, Braun András, Bukta Imre, efZámbó István, feLugossy László, Kárpáti Dódi, Kiss Péter, Kiss Tibor, Losonczy István, Robitz Anikó, Stark Attila, Shane54, Simon-Mazula Tibor, Szombathy Bálint, Szöllősi Géza, Tóth Gábor és Weiler Péter.

A fesztivál részeként megjelenik az Orfűi fal is, egy 40 négyzetméteres interaktív felület, amelyre a látogatók írhatnak és festhetnek, hasonlóan a berlini falhoz, mint a szabadság és véleménynyilvánítás helyszíne.

DrMáriás "A Picsahal kedvenc festményei" című kiállítása is visszatér, amely a társadalomkritikus alkotásokat mutatja be vászon- és papírnyomatokon keresztül, közel 30 népszerű művet felvonultatva.

A Light Art Museum Budapest a "A tűzhöz közel" színpadnál fényfestéssel készül bemutatni a "Katona Kati Insight" című alkotást, amely meditatív utazást ígér. Emellett a fesztivál egykori tábortüzének helyén "Fényorgona" című kerámiaszobor épül, kilenc művész közös munkájaként, akik korábban még nem dolgoztak együtt. A Renessound Crew pedig spray painting technikával alkot a fesztivál ideje alatt.

Az idei Fishing on Orfű június 26-án veszi kezdetét, és a fesztiválra már csak napijegyek kaphatók.