Debrecen otthonában kezdi a szezont a címvédő Ferencváros

A magyar labdarúgó OTP Bank Liga következő, 2024/25-ös idényének első fordulójában a címvédő Ferencváros a Debrecen vendége lesz.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) csütörtökön hozta nyilvánosságra a következő szezon menetrendjét, amely szerint a bajnokság lebonyolítási rendje nem változik: a 33 forduló alatt minden csapat háromszor mérkőzik meg egymással, és az idény végén az utolsó két helyezett búcsúzik az élvonaltól.

Az első forduló július 26-28. között kerül megrendezésre. A legutóbbi szezonban második helyezett és kupagyőztes Paksi FC a Diósgyőr vendégeként kezdi a bajnokságot. A két újonc, a Nyíregyháza és az ETO FC Győr is ebben a körben csap össze először. Az idei év utolsó fordulóját december 13-15. között játsszák le, míg a téli szünet utáni első fordulót január 31. és február 2. között rendezik. A bajnokság záró fordulója május 24-25-én lesz.

A szezon első derbijére, amelyen az FTC az Újpestet fogadja, a negyedik fordulóig kell várni. Az első örökrangadó, az MTK és a Ferencváros összecsapása a hetedik fordulóban kerül megrendezésre.

Az MLSZ a mérkőzések pontos kezdési időpontjait a jogtulajdonos televíziós társaság, valamint az MTVA-val folytatott egyeztetést követően, a nemzetközi kupákban érdekelt csapatok mérkőzéseinek kezdési időpontjainak ismeretében fogja közzétenni.

OTP Bank Liga, 1. forduló (július 26–28):

  • Debreceni VSC–Ferencváros
  • Diósgyőri VTK–Paksi FC
  • Nyíregyháza Spartacus–ETO FC Győr
  • Újpest FC–Puskás Akadémia FC
  • Kecskeméti TE–Fehérvár FC
  • Zalaegerszeg–MTK Budapest